legally_aid a scris:
Oricum, eu cred că un om care a fost lipsit de aer 12 minute cât a stat atârnat în ştreang, nu mai este decât o legumă.
La asta ma gandeam si eu, subscriu in totalitate....=D> Un creier lasat fara oxigen 12 minute, moare. Daca omul a supravietuit spanzurarii, dar creierul si implicit functia cognitiva si cea intelectiva au fost afectate iremediabil, cu consecinta de a face din omul respectiv "o leguma", se pune intrebarea: mai prezinta "leguma" pericol pentru societate? Mai poate satisface dorinta de razbunare a societatii omorarea unui om care nici nu e prezent la ceea ce i se intampla? A stoarce si ultima licarire de viata dintr-un trup multumeste pe deplin organizarea sociala de acolo? Trupul respectivului prezenta pericol pentru societate, sau actiunile sale comandate de creier? Creierul fiind "mort" sau aproape mort, ce mai avem cu trupul? Sincer, cred ca o zona geografica si istorica cunoscuta ca fiind leaganul civilizatiei, al umanitatii, (Mesopotamia, Sumer) ar fi meritat o mai mare deschidere catre umanism. Mentionez ca nu stiu pentru ce a fost condamnat omul respectiv si nici daca dupa "spanzurare" si-a revenit complet sau a ramas cu sechele. Insa personal sunt de acord cu pedeapsa capitala. Daca as fi pus in situatia de a-mi face singur dreptate (cum am mai auzut ca se poarta inca prin Arabia), si eu sau familia mea am fi fost victima unui asemenea individ, l-as fi spanzurat nu o data, si nu 12 minute ci vreo sapatamana, zi de zi. Dar traim intr-o societate si nu ne facem singuri dreptate ci incredintam Statului aceasta misiune.
In ceea ce-l priveste pe romanul care a fost prins facand trafic de droguri, sa fie sanatos! Vom mai auzi despre astfel de cazuri cand un naiv crede ca se poate imbogati peste noapte carand niste "bagaje" peste granita.