avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inselaciune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inselaciune

Buna,

In aceasta primavara am inceput sa ne renovam apartamentul si ne-am gandit ca ar fi bine la baie sa ne facem o cabina de dus din sticla.
Am cautat pe internet firme de profil si ne-am hotarat sa lucram cu ................, mare greseala, pentru ca de fapt firma asta este doar un paravan pentru tepe.
Am platit 50% din valoarea lucrarii, am factura si chiatanta fiscala dar ei nu vor nici sa imi monteze nici sa dea banii inapoi.
Noi am facut plangere la Polite (le-a luat o declaratie ca imi primesc banii inapoi pana la o data - nu i-am vazut), la OPC (a vorbit cu ei - le-au spus ca nu au banii) si la ANAF (merg sa depun o plangere) si ne gandim serios sa il dam si in judecata.

Cum trebuie sa procedez sa ii dau in judecata? (in civil). Daca ei nu au banii cum pot sa ii recuperez chiar si la judecata?
In mod normal daca castig procesul - invinuitul plateste si cheltuielile de judecata (adica avocatul meu)?

Credeti ca am vreo sansa?

Multumesc mult pentru raspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: UltraAllInclusive , utilizator 14:37, 25 August 2013
aveti sanse daca firma respectiva chiar exista.
Tasha1 a scris:

Daca ei nu au banii cum pot sa ii recuperez chiar si la judecata?
In mod normal daca castig procesul - invinuitul plateste si cheltuielile de judecata (adica avocatul meu)?



Daca obtineti o hot. judecatoreasca veti putea cere executarea silita, fie ca ati solicitat restituirea avansului achitat, fie executarea lucrarii, daca mergeti pe neindeplinirea obligatiei contractuale.
Din pacate sunt multe astfel de cazuri si Politia nu prea are ce sa faca. Atata timp cat nu se probeaza reaua-credinta, intentia de a insela, afirmarea unor aspecte ori atribuirea unor calitati mincinoase fara de care partea nu ar fi contractat, conflictul ramane in domeniul civilului. Firma poate sa traga de timp cat vrea si sa invoce tot felul de motive: ba ca produsul nu a sosit, ba ca s-a scufundat vaporul care il transporta, ba ca nu corespundea calitativ si a fost returnat, etc. In tot acest timp ei se folosesc cu nesimtire de banii dvs. pt. ca stiu ca un proces dureaza destul de mult si implica anumite cheltuieli pe care nu oricine este dispus sa le avanseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am și eu o întrebare. mama mea a încheiat un contract ... Maen Maen Buna ziua, am și eu o întrebare. Mama mea a încheiat un contract cu o firma de construcții pentru realizarea unei terase la casă. Patronul nu prea mai ... (vezi toată discuția)
Am dat 13.300 lei avans pentru pentru lucrări la o casă, iar echipa a dispărut fără să termine lucrarea. se poate recupera ceva din sumă? 20191020 20191020 Buna ziua ! Am dat avans 13300lei la o echipă de muncitori (firma au spus ) ca au dar cu promisiunea că a doua zi imi factureaza de bani astea .. Am dat pt ... (vezi toată discuția)
De unde pot recupera ... ? tictac2 tictac2 Buna ziua. Am o intrebare dar pentru a o adresa exista o poveste care trebuie spusa. Pentru ca este destul de lunga am sa o scurtez destul de mult. Mama mea a ... (vezi toată discuția)