avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate jimmy87

Activitate jimmy87

Buna ziua. Am și eu o întrebare. Sun angajat la stat, lucrez in ture si am 32 zile de concediu de odihna. ( ca se calculează și sâmbătă și duminica ) Am ceva probleme cu orele lucrate pe luna( tot îmi scoate șeful ore in minus) și vreau sa va întreb cum se calculează aceste ore. Sa va dau un exemplu. Eu îmi iau concediu de odihna in luna Decembrie din 1-16, din aceste zile, 6 le prind in wekeend. Vin la servici si văd ca șeful îmi mai pune pe restul zilelor din luna ture de 80 ore. La întrebarea ca “nu ies prea multe ore in luna respectiva?” El spune ca nu! Ca doar 10 zile le-am prins in zile lucrătoare, restul de sâmbătă-duminica nu se iau in calcul. Acum întreb și eu! La ce îmi mai iau 16 zile de concediu dacă vin la serviciu și trebuie sa recuperez ore? Cum se calculează aceste zile conform legii? Mulțumesc.
Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspunsul aici! Am facut o plângere la protectia consumatorilor impotriva la o bancă in legatura cu comisioane le de risc si acordare credit...am primit raspuns ca in perioada 01.01-30.03.2011 nu exista o cerere din partea mea la banca in care sa solicit schimbarea comision u lui,prin urmare s a semnat un "act aditional tacit" prin care is de acord cu aceste comisioane.si acum intrebare a! Pot sa mai dau in judecata banca???am sanse sa castig??? (De fapt is doua intrebari.) Multumesc.
multumesc pt raspunsuri...intre timp am fost la un avocat si m-a lamurit
temeiul legal pt a scoate masina de la impozit dupa ce am vandut-o este:
legea nr 571/2003-cod fiscal
hg nr 44/2004- norme de aplicare a codului fiscal
og nr 92/2003
eu cand am vandut masina am facut aceste documente,m-am dus cu copie de contract cu noul cumparator chiar+buletin iar cei din primarie nu au vrut sa ma scoata de la impozit daca nu le duc certificat de radiere,argumetand ca cu contract de vanzare-cumparare+copie de buletin+declaratie nu ma scoate...deci e vina lor ca eu am ramas la primarie cu impoitul+majorari.specific ca la data vanzarii masinii toate taxele au fost platite si mi s-a dat certificat fiscal.
salutare la toti...o problema am si eu si sper sa gasesc solutia la voi.am avut o masina pe care am vanduta in 2012 cu contract de vanzare-cumparare...noul "proprietar" al masini a vandut o mai departe etc. problema: mie mia ramas la finante pt ca nu a vrut sa mi o scoata doar pe baza de contract si de declaratie pe propria raspundere ca am vandut masina.
intrebare: de ce la unele primarii se poate scoate masina vanduta de la impozit doar cu contract de vanzare-cumparare si declaratie si la unele nu(trebuie obligatoriu talonul de radiere)?as vrea sa stiu daca e o lege care sa specifice actele cu,care poti sa scoti masina de la impozit dupa ce ai vandut o?multumesc