avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoaterea autovehiculului de la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoaterea autovehiculului de la impozit

salutare la toti...o problema am si eu si sper sa gasesc solutia la voi.am avut o masina pe care am vanduta in 2012 cu contract de vanzare-cumparare...noul "proprietar" al masini a vandut o mai departe etc. problema: mie mia ramas la finante pt ca nu a vrut sa mi o scoata doar pe baza de contract si de declaratie pe propria raspundere ca am vandut masina.
intrebare: de ce la unele primarii se poate scoate masina vanduta de la impozit doar cu contract de vanzare-cumparare si declaratie si la unele nu(trebuie obligatoriu talonul de radiere)?as vrea sa stiu daca e o lege care sa specifice actele cu,care poti sa scoti masina de la impozit dupa ce ai vandut o?multumesc
Cel mai recent răspuns: jimmy87 , utilizator 15:48, 13 August 2013
Este vorba pe langa normele fiscale si de hotararile emise de organele locale.
De exemplu, in mai multe orase din tara HCLM prevede:
- In termen de 30 de zile inclusiv de la data dobandirii, instrainarii, transferului, dezmembrarii, furtului mijlocului de transport, schimbarii domiciliului, a numelui si prenumelui etc., proprietarul va depune o declaratie la care va anexa documente doveditoare.
Sanctiuni
- Depunerea peste termen a declaratiilor fiscale; de la 60 la 240
- Nedepunerea declaratiilor fiscale; de la 240 la 600
- Nerespectarea prevederilor referitoare la instrainarea,
- inregistrarea/radierea bunurilor impozitabile, precum si la comunicarea actelor translative ale dreptului de proprietate;
Refuzul de a furniza informatii sau documente necesare clarificarii si stabilirii reale a situatiei fiscale, precum si depasirea termenului de 15 zile lucratoare de la data solicitarii acestora. de la 240 la 600
Neplata la termenele scadente atrage plata majorarilor de intarziere in cuantum de 2% pe luna sau fractie de luna.

In cazul dvs ,pentru solutionare- incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt bunul auto ca urmare a instrainarii acestuia ,la data X prin contractul de vanzare cumparare seria Y
Autoritatea fiscala in baza contractului de vanzare cumparare si a declaratiei notariale,
urmeaza sa radieze auto de pe rolul dvs fiscal-dupa achitarea eventualelor debite
Dvs trebuie sa intrati in posesia cartii de identitate a masinii , farra aceasta nu puteti face nimic.

Dupa ce o aveti in original , intocmiti o fisa de inmatriculare , pe care cei de la Administratia financiara trebuie sa-si puna viza de scoatere din evidenta , dupa plata impozitului pana la data respectiva , viza si fisa ce sunt necesare in continuare pentru radierea de la serviciul inmatriculari , respectiv pentru inmatricularea pe noul proprietar , indiferent care o fi el , ( ultimul ) nu neaparat cel caruia i-ati vandut masina .

Altfel nu puteti decat daca duceti adeverinta ca ati predat masina la fier vechi si s-a distrus , s-au la dezmembrari , dar trebuie sa aveti cartea de identitatein toate cazurile .
multumesc pt raspunsuri...intre timp am fost la un avocat si m-a lamurit
temeiul legal pt a scoate masina de la impozit dupa ce am vandut-o este:
legea nr 571/2003-cod fiscal
hg nr 44/2004- norme de aplicare a codului fiscal
og nr 92/2003
eu cand am vandut masina am facut aceste documente,m-am dus cu copie de contract cu noul cumparator chiar+buletin iar cei din primarie nu au vrut sa ma scoata de la impozit daca nu le duc certificat de radiere,argumetand ca cu contract de vanzare-cumparare+copie de buletin+declaratie nu ma scoate...deci e vina lor ca eu am ramas la primarie cu impoitul+majorari.specific ca la data vanzarii masinii toate taxele au fost platite si mi s-a dat certificat fiscal.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe mijloace de transport bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in care a fost vandut. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul! katap katap Salutare! Anul trecut pe 06.09.2012,am vandut o masina si am mers la primarie cu contractul de vanzare cumparare , mi au pus viza pe fisa de ... (vezi toată discuția)