avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere fiscala a unui autovehicul!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere fiscala a unui autovehicul!

Salutare!
Anul trecut pe 06.09.2012,am vandut o masina si am mers la primarie cu contractul de vanzare cumparare , mi au pus viza pe fisa de inmatriculare,totul bine ,eu crezand ca mi au si scos o din evidente fiscale,anul asta mergand pe la primarie, si intreband ce impozit am de platit,stupoare.....,am de platit masina care am vandut o ..., si mi au zis ca nu o pot radia fiscal decat in momentul cand o sa le aduc radierea de la politie , mentionez ca noul proprietar nu si a inmatriculat o si nici nu cred ca are de gand prea curand...
Ce i de facut!
P.s.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:46, 25 Ianuarie 2013
Contactati personal SPR evidenta auto,detaliati speta si dovediti instrainarea auto cu documentul incheiat cu actualul detinator al vehiculului
Autoritatea va verifica baza proprie de date si poate emite dovada in baza careia administartia fiscala dispune radierea auto de pe rolul dvs fiscal dupa achitarea integrala a eventualelor debite
La art.264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport din HG 44/2004 scrie ca primaria trebuiea sa va dea scadere la auto (daca aveti toate obligatiile fiscale stinse) pe baza contractului de vanzare cumparare si sa faca transferul dosarului fiscal al autoturismului respectiv la Primaria unde isi are domiciliul noul proprietar.
Atata timp cat actualul proprietar nu a inscris masina la Politie pe numele lui, nu aveti cum sa obtineti Adeverinta de radiere. Obligatia functionarului este sa va radieze masina in baza contractului de vanzare cumparare, deci completati Cererea de scoatere din evidenta auto, anexati contractul de vanz-cump si depuneti la registratura. Posibil pt trecerea a 30 zile de la data instrainarii sa platiti o amenda pt nedeclarare in termen, este mica in jur de 30 lei. Daca va refuza sa va dea in scris conform carui articol din lege trebuie sa duceti alt act. Mergeti si la director, unii mai exagereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina. Imparatul Imparatul Am vandut o masina, am scos-o de la primarie, am facut acte de vanzare cumparare. Noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si mi-a venit mie amenda de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta cu toate actele baciuiulian baciuiulian Buna ziua, Acum 1 an am vandut unei persoane un [b]WV Polo AVARIAT[/b] cu toate actele (talon si cartea masinii). Dansula spus ca repara masina, o pune pe ... (vezi toată discuția)