avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate balls

Activitate balls

A fost depusa o cerere pentru recalculare care nu a primit raspuns nici pana in ziua de azi. Vroiam sa stiu daca are sau nu vreun rost sa insist cu cererea pentru recalculare.

In ordinul 125/1990 se mentioneaza in preambul urmatoarele: "...pentru perioada lucrata dupa 1 martie 1990".
Buna ziua,

Am o nelamurire si as avea nevoie de ajutor.

Este vorba de o persoana pensionata in anul 1987, avand 26 ani vechime in grupa de munca a III a (conform deciziei de pensionare).

Aceasta persoana a obtinut, in anul 2011, o adeverinta din partea fostului angajator ( nu stiu daca are vreo relevanta faptul ca acest angajator este inscris in tabelul de la anexa 3, Legea 263/2010) in care se mentioneaza perioada efectiva de munca 1965-1987 ( CIM). Tot in adeverinta cu pricina, se mentioneaza ca in perioada 1978-1987 a fost incadrata in grupa a II-a de munca. Cei de la fostul loc de munca au sustinut drept temei juridic urmatoarele:
- pct. 124, anexa 2 la Ordinul 125/1990 (???);
- metodologia prev in Ordinul 50/1990;
- o adresa a MMPS din 1991 prin care se incadreaza intr-o alta categorie? ( Ordinul 50/1990, pct. 101, anexa 2).

Se poate obtine o recalculare a pensiei avand in vedere cei 9 ani incadrati in grupa a II-a de munca? Ce temei juridic pot folosi in sustinerea unei cereri de recalculare?

Multumesc anticipat!

Multumesc pentru raspuns!

Cum recomandati sa se faca instrainarea averii? Persoana cu care urmeaza sa se casatoreasca este eligibila?
Salut!

Avem urmatoarele:

X si Y se casatoresc. Y are un copil dintr-o alta casatorie iar X il adopta. Apoi X si Y divorteaza. Acum, X doreste sa se casatoreasca cu Z dar nu mai vrea ca filul lui Y sa-l mosteneasca.

Ce solutie/ii are X ca sa-l inlature pe fiul lui Y de la mostenire?

Multumesc anticipat!
Certificatele A5 sunt ok. La Centrul de diagnostic si tratament Victor Babes costa 40 lei certificatul privind starea de sanatate.