X si Y se casatoresc. Y are un copil dintr-o alta casatorie iar X il adopta. Apoi X si Y divorteaza. Acum, X doreste sa se casatoreasca cu Z dar nu mai vrea ca filul lui Y sa-l mosteneasca.
Ce solutie/ii are X ca sa-l inlature pe fiul lui Y de la mostenire?
Potrivit art. 975 NCC, descedentii defunctului sunt copiii acestuia si urmasii lor la nesfarsit. In categoria descendentilor se vor include asadar, fara nici o deosebire, copiii , nepotii sau stranepotii firesti ai defunctului cat si copiii adoptati de defunct impreuna cu descendentii lor. Odata incheiata adoptia, adoptatul va pierde orice legatura cu parintii sai firesti si va deveni ruda numai cu adoptatorul. Ca urmare, adoptatul il va mosteni pe adoptator intocmai ca si copilul firesc, descendentii sai avand acelasi statut ca orice alti descendenti provenind din copiii defunctului (art. 448 NCC).
Singura posibilitate este instrainarea averii in timpul vietii.
Oricum ar face-o, daca scopul e ca sa-l pagubeasca pe acel copil, e inutil, actele se pot anula.
Se poate obtine instrainarea averii cu ascunderea cauzei reale, dar la un pret peste cat ar reveni rezerva acelui copil. In 99,99% din cazuri nu merita efortul financiar si nu numai, oameni si-au pierdut casele ca si le-au ascuns atat de bine incat nici ei n-au mai putut dovedi ca erau ale lor...
Frauda la lege se pedepseste cu desfiintarea actelor.
Oricum, pana la avere, mai are de platit pensie poate... si ce-i asta? Sunt parinte, iaca nu-s??! Numai faptul ca nu se comporta ca un parinte mai departe poate fi o dovada ca a incercat sa-si ascunda averea de acel copil. :(
Succesiune
cprn1992
buna seara! bunicul meu a decedat in urma cu mai multi ani, lasand mostenirea mamei mele si unchiului meu (care nu are copii). acestia nu au impartit averea, ... (vezi toată discuția)