Imobilul este proprietatea personala a concubinei, intrucat a fost achizitionat cu cash inainte de inceperea acestui relatii.
Din momentul inceperii relatiei, au contribuit amandoi la cheltuielile si imbunatatirile aduse apartamentului, concubinul fiind luat in spatiu.
Singurii martori sunt cei din familia concubinei (respectiv mama si fica), aceste amenintari avand loc doar in casa.
- ce cale legala ar exista pentru:
a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate personala (apartament achzitionat de concubina dinaintea inceperii relatiei cu acesta)
b) ca concubinul sa nu aiba vreun drept financiar in urma vanzarii imobilului
- ce repercursiuni ar avea asupra concubinului, o plangere facuta de concubina la politie pentru intimidare si amenintare cu moartea
Am revenit cu detalii in urma prezentarii la clinica in cauza la ora programarii, din pacate in defavoarea persoanei suferinde.
La fata locului persoana de la receptie (al carei nume si ora le-am notat), a fost foarte iritata sustinand ca nu intelege ce mai cautam daca am fost anuntati de vineri seara ca nu mai sunt fonduri. (martori fiind si alte doua persoane din familie).
Insistand sa discutam cu o persoana din conducere, am fost instiintati ca aceasta este intr-o sedinta (o practica din ce in ce mai uzuala de eschivare), am asteptat timp de 45 de minute timp in care era clar ca n-o sa se prezinte nimeni, iar la final ne-am lovit de refuzul receptiei de a ne comunica numele persoanei din conducere.
Am facut o sesizare in scris la sediul clinicii, urmand sa ma adresez si organelor abilitate CNAS si ANPC.
Cum pot formula petitia adresata institutiilor abilitate, a.i sa primesc un raspuns intr-un timp mai scurt fata de cel prevazut de lege (30 zile) ?
In momentul in care am cerut o lamurire telefonic persoanei de la receptie care se ocupa de programari, am primit un raspuns lipsit de responsabilitate: " Nu este cazul sa ne certam, daca doriti puteti face sesizare!!"........asta in conditiile in care persoana prejudiciata (o persoana invarsta si bolnava) nu are domiciliul aici si a facut deplasarea special.
In urma raspunsului primit, i-am instiintat de lamuririle pe care trebuie sa le ofere organelor abilitate (ANPC), in cazul in care nu se remediaza situatia.
In incercarea de a rezolva amiabil situatia, astazi la ora programarii ne vom prezenta la clinica.
Cum vom putea dovedii o incercare de rezolvare pe cale amiabila ce are loc verbal, cum ne sfatuiti sa procedam?
In baza confirmarii telefonice a disponibilitatii de fonduri CAS, am efectuat o programare la o clinica medicala privata pentru un examen imagistic.
Ulterior am fost anuntata printr-un sms primit vineri la ora 20:30, de epuizarea plafonului si ca drept urmare programarea de luni nu mai este suportata financiar de casa de asigurari.
Considerand ca aceasta clinica aplica practici inselatoare si nu mi-a oferit informatii clare cu privire la cele de mai sus, am rugamintea sa ma sfatuiti cum pot sa-i trag la raspundere.
Cu multumiri!
In cel mult 1 luna de zile va inceta colaborarea de comun acord cu actualul angajator, iar din momentul incetarii CIM cu actualtul angajator pana ma voi angaja in alta parte, vreau sa-mi platesc din mana stagiul de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
Ma puteti indruma cu privire la:
- pasii pe care trebuie sa-i urmez
- institutiile la care trebuie sa ajung
- actele necesare
-daca preavizul este considerat perioada normala de lucru (8 ore/zi), atunci in ce moment al zilei se presupune ca-ti poti cauta de lucru, merge la interviuri, exista posibilitatea ca de comun acord cu angajatorul sa vi mai putine ore, tocmai pentru ati da posibilitatea sa-ti cauti alt job?
Anul acesta, m-am intors la munca dupa 2 ani de CIC.
Inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC, mi-a fost adus la cunostinta verbal, nu si in scris, ca se fac restructurari si trebuie sa-mi caut de lucru.
As vrea sa stiu:
-d.p.d.v legal angajatorul ma poate baga in preaviz, invocand restructurarea postului, inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC
-daca pana la finalizarea acestor 6 luni de la intoarcerea din CIC, aduci la cunostinta angajatorului cu documente ca esti insarcinata te mai poate concedia
-in perioada de preaviz cate ore/zi trebuie sa vin la munca