avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea la intoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea la intoarcerea din CIC

Buna ziua,

Anul acesta, m-am intors la munca dupa 2 ani de CIC.
Inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC, mi-a fost adus la cunostinta verbal, nu si in scris, ca se fac restructurari si trebuie sa-mi caut de lucru.
As vrea sa stiu:
-d.p.d.v legal angajatorul ma poate baga in preaviz, invocand restructurarea postului, inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC
-daca pana la finalizarea acestor 6 luni de la intoarcerea din CIC, aduci la cunostinta angajatorului cu documente ca esti insarcinata te mai poate concedia
-in perioada de preaviz cate ore/zi trebuie sa vin la munca

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 16 August 2013
Art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010 referitor la interdictia angajatorului de a concedia salariata care revine din concediul pentru cresterea copilului prevede :
......
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Astfel , de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
1. In perioada de preaviz respectati programul de lucru prevazut in contractul individual de munca (CIM).

2. Perioada de preaviz este perioada normala de lucru, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsurile prompte.

Tinand cont de cele mentionate de dvs:

-daca preavizul este considerat perioada normala de lucru (8 ore/zi), atunci in ce moment al zilei se presupune ca-ti poti cauta de lucru, merge la interviuri, exista posibilitatea ca de comun acord cu angajatorul sa vi mai putine ore, tocmai pentru ati da posibilitatea sa-ti cauti alt job?

Multumesc.
Daca va intelegeti cu angajatorul, prin negociere directa, atunci este foarte bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din cic cgam cgam Vreau sa pun si eu o intrebare...m-am intors din cic in iunie, am fost reangajata pe aceeasi pozitie, salar pe o perioada nedeterminata (dar normal postul meu ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariata la al 2 lea copil Alexandra_Petrescu Alexandra_Petrescu La intoarcerea din cic pentru al 2 lea copil, salariata are aceleasi drepturi ca si la intoarcerea din cic pentru primul copil?: -(2) Este interzis ... (vezi toată discuția)