Anul acesta, m-am intors la munca dupa 2 ani de CIC.
Inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC, mi-a fost adus la cunostinta verbal, nu si in scris, ca se fac restructurari si trebuie sa-mi caut de lucru.
As vrea sa stiu:
-d.p.d.v legal angajatorul ma poate baga in preaviz, invocand restructurarea postului, inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC
-daca pana la finalizarea acestor 6 luni de la intoarcerea din CIC, aduci la cunostinta angajatorului cu documente ca esti insarcinata te mai poate concedia
-in perioada de preaviz cate ore/zi trebuie sa vin la munca
Art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010 referitor la interdictia angajatorului de a concedia salariata care revine din concediul pentru cresterea copilului prevede :
......
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Astfel , de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
-daca preavizul este considerat perioada normala de lucru (8 ore/zi), atunci in ce moment al zilei se presupune ca-ti poti cauta de lucru, merge la interviuri, exista posibilitatea ca de comun acord cu angajatorul sa vi mai putine ore, tocmai pentru ati da posibilitatea sa-ti cauti alt job?
Intoarcerea din cic
cgam
Vreau sa pun si eu o intrebare...m-am intors din cic in iunie, am fost reangajata pe aceeasi pozitie, salar pe o perioada nedeterminata (dar normal postul meu ... (vezi toată discuția)