avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din cic

Vreau sa pun si eu o intrebare...m-am intors din cic in iunie, am fost reangajata pe aceeasi pozitie, salar pe o perioada nedeterminata (dar normal postul meu a fost restructurat in 2010, dar eu nu am fost disponibilizata deoarece eram gravida!), acum normal stiu ca stau 6 luni dupa care o sa primesc actele de somaj; ceea ce nu stiu este daca preavizul de 20 zile este inclus in cele 6 luni sau dupa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 18 Septembrie 2014
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

In cazul in care angajatorul respecta perioada de 6 luni, atunci preavizul se va efectua dupa expirarea acestei perioade.(altfel spus, nu intra in calculul celor 6 luni)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea la intoarcerea din cic IRISL IRISL Buna ziua, Anul acesta, m-am intors la munca dupa 2 ani de CIC. Inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC, mi-a fost adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din cic TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Suntem o societate in reorganizare. Administratorul judiciar ne-a instiintat ca trebuie sa reducem din angajati. Avem o colega care se afla in CIC pana la data ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere salariata croberta croberta Cat timp nu se poate concedia o persoana care a revenit din crestere copil ? (vezi toată discuția)