avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere salariata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere salariata

Cat timp nu se poate concedia o persoana care a revenit din crestere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 17 Noiembrie 2015
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau CCM sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, textul de lege nu prevede o durata fixa pentru interzicerea concedierii .

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Este legala desfacerea cim pt inaptitudine fizica a unei angajate intoarse de pe ccc? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! O angajata s-a intors de pe concediu de crestere a copil, insa are probleme de sanatate care nu-i permit sa-si desfasoare activitatea in unitate. ... (vezi toată discuția)
Intrebare a unei colege- eu spun ca da Maran Corina Maran Corina Se poate desfiinta un post imediat dupa ridicare suspendare cim pt concediu ingrijire copil , cu preaviz de 20 zile? ( invoc aici art.65 lit.1, art.75 si oug ... (vezi toată discuția)