avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate KuntaKinte

Activitate KuntaKinte

Răspuns la discuția Inselaciune pe internet
Buna ziua,

Puteti introduce procedura de disputa in paypal, procedura o gasiti aici: [ link extern ]

Folositi aceasta procedura doar daca ati platit pentru un serviciu, in cazul in care ati pus banii ca si "gift" va puteti lua adio de la acestia.

Succes!
Va multumesc ca v-ati aplecat asupra postarii mele. Va rog sa cititi HCG 66/2006 si o sa intelegeti ca acele locuri de parcare trebuiau cedate o data cu unitatea locativa. De asemenea va rog sa aveti in vedere Art. 1258 COD CIVIL

HCg 66/2006 obliga la construire si cedare a locului de parcare nu la vanzare, adica aceasta Hotarare mai adauga ceva la dependintele obligatorii pe care trebuie sa le aiba un apartament nou construit. De asemenea cititi va rog si acest articol publicat de colegii dvs si spuneti-mi ce intelegeti din el

www.avocatnet.ro/content/art...

Tot in textul aceleiasi hotarari se prevede si locuri de parcare pentru vizitatori, 20% din numarul total, pe acelea cui i le vinde d-le avocat, vizitatorilor?!

Multumesc anticipat
Locuiesc intr-un bloc construit a carui receptie a fost facuta in anul 2009. In autorizatia de constructie cat si in certificatul de urbanism dezvoltatorii aveau obligatia sa respecte HCG 66/2006 privind asigurarea locurilor de parcare.

Situatia se prezinta in felul urmator:


Imediat dupa ce au facut receptia dezvoltatorii au facut un act de partaj voluntar dezmembrand terenul de langa bloc cat si subsolul care are destinatia de garaj, spatiu tehnic si boxe. In momentul in care am cumparat acestia ne-au vandut doar unitatea locativa, o cota din casa scarii si o cota dintr-un teren de servitute nu si locurile de parcare care au luat nastere fix pentru fiecare unitate locativa.

Am observat ca sunt multe opinii cum ca acestea nu se cedeaza gratuit ci contra cost chiar si asa nu am fost incunostintati de existenta acestora de catre notar.

HCG 66 prevede ca acestea se construiesc in parcela proprie constructiei si daca ar fii contra cost s-ar pune o bariera intre locul de parcare si mine [o constrangere] drept pentru care daca nu mi-l permit parchez tot pe domeniul public pe cale de consecinta s-ar pierde insasi esenta si spiritul acestei hotarari.

Avand in vedere cele mai sus mentionate subsolul, unde sunt tevile de la canalizare, robinetii de apa, aerisirile a fost instrainat unei persoane private, acesta inchizand accesul acolo.

Pe langa faptul ca de la pot 45% s-a ajuns la 100% deoarece loturile de langa blog se afla inca in proprietatea dezvoltatorilor.


Acestea fiind spuse in mare as dori sa stiu ce este de facut.

Multumesc!
Buna Ziua!

As dori sa stiu daca "Contractul de Mandat cu Titlu Oneros Are Titlu Executoriu". Mai concret as dori sa stiu - in situatia in care plata asumata in contract reprezinta o cota parte dintr-un bun imobil aceasta se poate intabula direct pe numele mandatarului fara nici-o alta formalitate [desigur daca acesta duce la indeplinire mandatul] sau mai este necesara interventia mandantului?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.