avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune pe internet

Salut! In urma cu doua saptamani am platit un youtuber (ca sa intelegeti despre ce este vorba : un om care face diferse filmulete pentru youtube - destul de urmarit , are 100.000 de abonati) cu 20 de euro , sa imi faca doua reclame la canal(10 euro costa la el promovarea) , reclamele constau in mentionarea canalului meu la inceput de videoclip . A acceptat , i-am transferat suma de bani folosind PayPal ; a mentionat ca a primit banii si a spus ca in decurs de cateva zile o sa faca reclamele . De atunci i-am dat mesaje cam in fiecare zi timp de o saptamana pana cand nu a mai raspuns . A tot amanat dar nimic nu s-a intamplat. Intrebarea mea este , pot face ceva legal impotriva lui? Adica, ce masuri pot sa iau?
Ar putea sa fie inselaciune daca au fost mai multi pagubiti in acelasi mod.

Pe de alta parte poate sa fie vorba de o conventie civila si sa nu fie vorba de inselaciune.

Depinde ce va rezulta din ancheta penala daca veti depune plangere penala.

Unu. Nerespectarea unui contract nu este inselaciune. Mi-am tocit zece randuiri de unghii scriind asta dar trebuie sa o repet ca poate se prind si unii dintre cei care fac anchete penale.
Doi. Pe portalul instantelor de judecata gasiti modelul de actiune pentru cerere de valoare rediusa. Daca ii stiti numele si adresa completati formularul, anexati dovada ca I-ati platit cei 20 de euro si emailurile cu discutiile despre reclame si trimiteti cererea la instamnta de la domiciliul yotubarului siret. Dupa ce obtineti hotararea mergeti cu ea la in executor judecatoresc si executati-l silit. Cei 20 de euro o sa se faca vreo 150 cu cheltuielile de executare asa ca data viitoare o sa fie cu mai multa grija.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru un presupus prejudiciu de 20€ nu va începe nimeni vreo urmărire penală, și nici nu se va deschide vreun dosar pentru o asemenea ”găinărie”.
Buna ziua,

Puteti introduce procedura de disputa in paypal, procedura o gasiti aici: [ link extern ]

Folositi aceasta procedura doar daca ati platit pentru un serviciu, in cazul in care ati pus banii ca si "gift" va puteti lua adio de la acestia.

Succes!
AnonymousX a scris:

Pentru un presupus prejudiciu de 20€ nu va începe nimeni vreo urmărire penală, și nici nu se va deschide vreun dosar pentru o asemenea ”găinărie”.

Nu cred că este o atitudine corectă! Ce facem, încurajăm escrocheriile sub 20 EUR? Dacă sunt 10 sau 1 milion de păgubiți cu 20 EUR fiecare ce ne facem??? Dacă sunt 10 conturi (ale aceleiași persoane) care păgubesc, fiecare cont, câte 10 utilizatori cu câte 20 EUR... Oare așa stau lucrurile cum încercați să le prezentați? Personal nu cred!!!

Subscriu la:
KuntaKinte a scris:
...
Puteti introduce procedura de disputa in paypal, procedura o gasiti aici: [ link extern ]
Folositi aceasta procedura doar daca ati platit pentru un serviciu, in cazul in care ati pus banii ca si "gift" va puteti lua adio de la acestia.
...

Personal vă felicit pentru modalitatea de plată aleasă și sper că ați folosit-o corect!!!
După care puteți urma celelalte recomandări "BUNE" de mai sus!
Poate vă ajută și:
[ link extern ] /

Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2017
icealinutza, utilizator

Alte discuții în legătură

Scam, pot face ceva? cata205 cata205 am intrat pe un site, cu webcam de amatori, am vrut sa privesc un show paypal, m-a spus contul de acolo, am transmis banii apoi nu am mai vazut show, pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o întrebare : de-a lungul timpului am primit ... beatrice13r beatrice13r buna ziua am si eu o întrebare : de-a lungul timpului am primit cadouri in bani pe Paypal ca family and friends. Bănuți pe care i-am virat in contul bancar. ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit paypal machedona machedona Buna ziua, Intrebarea ar fi: in situatia in care jobul de freelance este remunerat online prin paypal, cont legat la un cont bancar de persoana fizica din ... (vezi toată discuția)