avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune pe internet

Salut! In urma cu doua saptamani am platit un youtuber (ca sa intelegeti despre ce este vorba : un om care face diferse filmulete pentru youtube - destul de urmarit , are 100.000 de abonati) cu 20 de euro , sa imi faca doua reclame la canal(10 euro costa la el promovarea) , reclamele constau in mentionarea canalului meu la inceput de videoclip . A acceptat , i-am transferat suma de bani folosind PayPal ; a mentionat ca a primit banii si a spus ca in decurs de cateva zile o sa faca reclamele . De atunci i-am dat mesaje cam in fiecare zi timp de o saptamana pana cand nu a mai raspuns . A tot amanat dar nimic nu s-a intamplat. Intrebarea mea este , pot face ceva legal impotriva lui? Adica, ce masuri pot sa iau?
Si eu am platit unuia de pe internet 1000 lei acum un an prin banca. Nu mi-a prestat serviciul, iar banii au fost trimisi pe numele alcuiva, nu al lui. Banuiesc ca nu am cum sa ii recuperez, mai ales ca nu am avut un contract semnat de individ.
icealinutza a scris:

AnonymousX a scris:

Pentru un presupus prejudiciu de 20€ nu va începe nimeni vreo urmărire penală, și nici nu se va deschide vreun dosar pentru o asemenea ”găinărie”.

Nu cred că este o atitudine corectă! Ce facem, încurajăm escrocheriile sub 20 EUR? Dacă sunt 10 sau 1 milion de păgubiți cu 20 EUR fiecare ce ne facem??? Dacă sunt 10 conturi (ale aceleiași persoane) care păgubesc, fiecare cont, câte 10 utilizatori cu câte 20 EUR... Oare așa stau lucrurile cum încercați să le prezentați? Personal nu cred!!!

Subscriu la:
KuntaKinte a scris:
...
Puteti introduce procedura de disputa in paypal, procedura o gasiti aici: [ link extern ]
Folositi aceasta procedura doar daca ati platit pentru un serviciu, in cazul in care ati pus banii ca si "gift" va puteti lua adio de la acestia.
...

Personal vă felicit pentru modalitatea de plată aleasă și sper că ați folosit-o corect!!!
După care puteți urma celelalte recomandări "BUNE" de mai sus!
Poate vă ajută și:
[ link extern ] /

Subscriu

PayPal garanteaza inapoierea banilor platiti pt un articol ori un serviciu neprimit. deschideti disputa.
Asa este, situl de plati online (PayPal) garanteaza banii platiti atata timp cat acestia au fost platiti pentru un serviciu (Pay for goods or services), dar daca plata s-a facut pe optiunea de plata personala a sitului fara nici un alt comentariu la plata (Send money to friends and family), banii nu mai pot fi recuperati prin acest mod. Daca face-ti o reclamatie de genul asta la PayPal, stiind ca a-ti trimis banii prin optiunea de plata personala, si tu ai cumparat un produs, te poti alege cu contul de PayPal inchis.(si tu ci cel care a primit banii)
Daca a-ti facut plata prin situl PayPal cu optiunea platii pentru un serviciu (Send money to friends and family), pe situl paypal al acestei optiuni scrie clar: `Covered by PayPal Buyer and Seller Protection. The receiver of the payment pays a fee.`
In acest caz se poate face o disputa si in maxim 45 de zile, timp in care cel care a primit banii face dovada serviciului oferit sau situl paypal iti va restitui banii, chiar daca contul pe care ai platit banii nu mai are acesti bani in el. PS: sper ca te-ai asigurat ca acest cont este si verificat. Daca nu este verificat cu un card sau cont bancar, contul pe care ai platit banii poate fi inchis.
Daca contul nu este inchis si este verificat, dar nu mai detine banii platiti in el, serviciul paypal iti va restitui banii inapoi si va pune contul respectiv pe minus si il va limita de la anumite optiuni ale serviciului. Situl PayPal este reprezentat in Romania de un executor judecatoresc prin care isi recupereaza sumele de pe conturilor limitate. (practic asta nu mai este treaba noastra)
Am un prieten intr-o situatie asemanatoare cu un Youtuber doar ca nu raspunde de doar 3 zile.Este din Intamplare acelasi youtuber? Motan Show?.
Kiralyna, puteti formula plangere penala pentru inselaciune daca puteti dovadi ca banii au fost tranferati in contul indicat de cel care trebuie sa presteze serviciul. Depinde si ce ati scris pe ordinul de plata la observatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scam, pot face ceva? cata205 cata205 am intrat pe un site, cu webcam de amatori, am vrut sa privesc un show paypal, m-a spus contul de acolo, am transmis banii apoi nu am mai vazut show, pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o întrebare : de-a lungul timpului am primit ... beatrice13r beatrice13r buna ziua am si eu o întrebare : de-a lungul timpului am primit cadouri in bani pe Paypal ca family and friends. Bănuți pe care i-am virat in contul bancar. ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit paypal machedona machedona Buna ziua, Intrebarea ar fi: in situatia in care jobul de freelance este remunerat online prin paypal, cont legat la un cont bancar de persoana fizica din ... (vezi toată discuția)