avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HCG 66/2006 - Locul de parcare este al meu sau nu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HCG 66/2006 - Locul de parcare este al meu sau nu o data dobandita unitatea locativa?

Locuiesc intr-un bloc construit a carui receptie a fost facuta in anul 2009. In autorizatia de constructie cat si in certificatul de urbanism dezvoltatorii aveau obligatia sa respecte HCG 66/2006 privind asigurarea locurilor de parcare.

Situatia se prezinta in felul urmator:


Imediat dupa ce au facut receptia dezvoltatorii au facut un act de partaj voluntar dezmembrand terenul de langa bloc cat si subsolul care are destinatia de garaj, spatiu tehnic si boxe. In momentul in care am cumparat acestia ne-au vandut doar unitatea locativa, o cota din casa scarii si o cota dintr-un teren de servitute nu si locurile de parcare care au luat nastere fix pentru fiecare unitate locativa.

Am observat ca sunt multe opinii cum ca acestea nu se cedeaza gratuit ci contra cost chiar si asa nu am fost incunostintati de existenta acestora de catre notar.

HCG 66 prevede ca acestea se construiesc in parcela proprie constructiei si daca ar fii contra cost s-ar pune o bariera intre locul de parcare si mine [o constrangere] drept pentru care daca nu mi-l permit parchez tot pe domeniul public pe cale de consecinta s-ar pierde insasi esenta si spiritul acestei hotarari.

Avand in vedere cele mai sus mentionate subsolul, unde sunt tevile de la canalizare, robinetii de apa, aerisirile a fost instrainat unei persoane private, acesta inchizand accesul acolo.

Pe langa faptul ca de la pot 45% s-a ajuns la 100% deoarece loturile de langa blog se afla inca in proprietatea dezvoltatorilor.


Acestea fiind spuse in mare as dori sa stiu ce este de facut.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: KuntaKinte , utilizator 19:00, 5 Februarie 2014
Conteaza ce ati cumparat dvs. Daca in antecontract si contractul de vanzare-cumparare dezvoltatorul nu se obliga sa va vanda si locul de parcare atunci dvs. nu aveti ce demers sa faceti. Daca dezvoltatorul nu a respectat un act normativ in domeniul constructiilor atunci acestia vor fi sanctionati dar dvs. nu puteti sa cereti dezvoltatorului sa va dea locul de parcare. Puteti depune totusi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Constructii si la primarie.
Va multumesc ca v-ati aplecat asupra postarii mele. Va rog sa cititi HCG 66/2006 si o sa intelegeti ca acele locuri de parcare trebuiau cedate o data cu unitatea locativa. De asemenea va rog sa aveti in vedere Art. 1258 COD CIVIL

HCg 66/2006 obliga la construire si cedare a locului de parcare nu la vanzare, adica aceasta Hotarare mai adauga ceva la dependintele obligatorii pe care trebuie sa le aiba un apartament nou construit. De asemenea cititi va rog si acest articol publicat de colegii dvs si spuneti-mi ce intelegeti din el

www.avocatnet.ro/content/art...

Tot in textul aceleiasi hotarari se prevede si locuri de parcare pentru vizitatori, 20% din numarul total, pe acelea cui i le vinde d-le avocat, vizitatorilor?!

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
KuntaKinte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de parcare gratuite? dacă da, conform cărei legi? marinescul marinescul Buna ziua, Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am ... (vezi toată discuția)
Cumparare loc parcare la alta adresa decat cea de resedinta akeem akeem Buna ziua, Doresc sa achizitionez un loc de parcare la subsolul blocului vecin (blocul in care locuiesc ca proprietar nu este prevazut cu asa ceva). ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare - obligatiile constructorului unui bloc nekrous nekrous Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou. Conform planului, blocul are adiacente un numar de locuri de parcare supra-terane. Ni s-a oferit ... (vezi toată discuția)