avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare loc parcare la alta adresa decat cea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare loc parcare la alta adresa decat cea de resedinta

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un loc de parcare la subsolul blocului vecin (blocul in care locuiesc ca proprietar nu este prevazut cu asa ceva). Dezvoltatorul mi-a spus ca se poate dar nu vreau sa ma trezesc ca il platesc si apoi apar nu stiu ce probleme dpdv legal. N-am gasit nimic pe net (toate discutiile sunt mai degraba despre locurile de la primarie)
Banuiesc ca e ca si cum as cumpara un apartament, cu acte proprietate, carte funciara, etc...dar ce adresa ar putea sa aiba in acte (locul nr X in blocul Y ??? .... nu prea cred ca merge)
Dezvoltatorul mi-a explicat cate ceva, dar nu prea m-a convins si oricum era pe fuga.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:04, 4 Ianuarie 2018
In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema daca dezvoltatorul este proprietarul locului de parcare iar dvs doriti sa-l cumparati nu conteaza unde se afla acesta si unde aveti dvs domiciliul/Oricum toate acedte aspecte pot sa fie verificate de notarul public unde se incheie tranzactia.
Problema cu locurile de parcare la alta locatie fata de domiciliul solicitantului este delicata,
deoarece dezvoltatorul la un moment dat nu va mai detine calitatea de proprietar asupra trerenului ,asociatia de proprietari devenind persoana juridica care sa hotarasca utilizarea terenului aferent constructiei
Au existat astfel de situatii,in care asociatia de proprietari a obtinut in instanta anularea documentelor incheiate de dezvoltator
Este de inteles interesul dezvoltatorului de a instraina spatiile cu alta destinatie dar constientizati ca la un moment dat dezvoltatorul va lichida stocul de spatii de locuit+terenul aferent,iar terenul aferent imobilului va intra in administrarea asociatiei de proprietari a caror proprietari logic vor desfasura demersuri sa beneficieze efectiv de terenul aferent imobilului unde domiciliaza
Asociatia de locatari nu are cum sa devina proprietara unui teren pe care sunt construite blocuri. Terenul ramane in proprietatea dezvoltatorului (daca l-a cumparat si nu il vinde o data cu spatiile construite)/ a statului (daca terenul a fost concesionat)/ a cumparatorului spatiului respectiv (daca in contractul de vanzare-cumparare s-a mentionat spatiul respectiv plus terenul pe care este construit).
Asociatia de proprietari constituita la nivelul locatiei doar administreaza terenul.
Multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca nu e foarte clar si mai bine imi vad de treaba. O sa incerc sa inchiriez locul de parcare, evident fara acte, adica niste bani bagati in buzunarul dezvoltatorului pana cand se vor cumpara toate locurile. Adevarul e ca blocul e cu garsoniere si apartamente cu 2 camere si la ce nivel de preturi sunt nu prea ii vad pe viitorii locatari bagand si 7-8000 de euro intr-un loc de parcare, adica un sfert din cat dau pe apartament.
Problema mea e mai mult iarna cand e zapada mare deoarece nu pot da la lopata, am probleme cu coloana si vin tarziu de la munca, deci chiar daca as da zapada intr-un loc (sau as plati pe cineva), in mod sigur as gasi locul ocupat seara la intoarcere.
akeem a scris:


as gasi locul ocupat seara la intoarcere.

Daca locul este legal utilizat ,aveti dreptul sa instalati sistem de blocare acces
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Parcare, la un bloc construit în 2015,iar terenul aparține tuturor locatarilor prin cota indivizs Tomescu Ctin Tomescu Ctin Blocul nostru a fost construit în 2015,si dezvoltatorul ne a spus sa ocupam locuri parcare în ordinea cumpărării. În jurul blocului sunt în jur de 80 ... (vezi toată discuția)
Parcare abuzivă pe mai multe locuri DAN_ZISU DAN_ZISU Bună ziua ! Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului ... (vezi toată discuția)