avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare abuzivă pe mai multe locuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare abuzivă pe mai multe locuri

Bună ziua !
Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului avem o parcare "amenajată" pentru 10 locuri . Sunt doi vecini care au două respectiv trei maşini parcate pe aceste locuri. Există o lege, excludem cea a bunului simţ, ce îi obligă să folosească doar un loc de parcare ? Putem vorbi şi de încălcarea cotei indivize ?
Mulţumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:29, 17 Februarie 2019
Depinde de ce regim are parcarea. Daca este domeniu public parcheaza cine apuca. Daca la cumpararea apartamentului ati cumparat si loc de parcare, intervine cota indiviza si atunci trebuie sa va revina un loc de parcare.
Parcarea este pe domeniu privat, locul de parcare este prins in schita cadastrală a blocului, plătim impozit şi pe acel teren nu cred că puteam cumpăra un loc de parcare , nu are nimeni cumpărat un loc .
pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul terenului din jurul imobilului d elocuit in comun ?
Este teren privat sau apartine domeniului public ?
daca este teren privat,dezvoltatorul poate impune reguli de utilizare
daca terenul apartine domeniului public primaria locala poate dispune dupa propriul interes schimbarea destinatiei terenului,respectiv locuri de parcare auto
Atat timp cat dv ati achizitionat strict bun imobil cota indiviza este o suprafata aferenta suprafetei locative ,cota indiviza nefiind concret identificabila si nominalizata
De dragul discuţiei o să răspund chiar dacă am dat un răspuns asemănător. Dezvoltatorul nu mai are nici un drept toate apartamentele sunt vandute , Este teren privat , blocul cît şi parcarea sunt prinse in totalul de 600 mp iar în contract de vînzare cumpărare este scris negru pe alb ca fiecare are o cota indiviza de 22 mp. Sper că am fost destul de explicit .
Chiar daca fiecare are cota indiviza de 22 mp ,aceasta suprafata nu este nominalizata a fi utilizata drept loc parcare auto
Daca este teren cu statut privat cine este proprietarul acestuia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren loc de parcare ovibarosanu ovibarosanu Buna ziua.Am si eu o nelamurire...locuiesc intr-un bloc de 48 de aprtamente unde fiecare apartam.are o cota parte din teren aprox.40 mp de apartam(cea ce ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)