avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate b_salcie

Activitate b_salcie

multumesc!
N-am nicio treaba cu dreptul anglo-saxon, sau cu cel de la noi, altfel n-as mai fi aici pe forum; asta unu la mana. Doi la mana: peste tot, din liceu pana la serviciu, toti zic: du-te la notar sa legalizezi actele; deci ... nu am vrut sa te jignesc. Trei la mana: intai aflu tot ce trebuie aici, pentru ca e cam ciudat sa ajungi cu sotia de mana si sa pui: doamna notar, e posibil ca peste 10 ani sa divortez de sotia mea aici prezenta si nu vreau sa ii dau terenul pe care-l am de la mama, tot aici de fata. Ciudat nu? Si in ultimul rand, vazand la profil ca sunteti din Bucuresti, ma gandeam sa ajung tot la dvs pentru toata treaba ca s-o autentificati, daca tot v-ati chinuit sa-mi raspundeti, sa ajunga banul tot la dvs. Na, fiecare cu studiile lui, daca ma pricepeam la toate, nu mai ceream atatea detalii aici. Ma intreb daca stiti sa schimbati uleiul la motorul masinii, sau mergeti la un service sau sunati un prieten care sa va dea detalii mai intai. Ca na... in functie de marca masinii si tara unde a fost facuta, e posibil sa se schimbe diferit, nu?
In cazul donatiei, ce trebuie facut? Am vazut ca sunteti din Bucuresti - genial! Si persoanele in cauza tot la fel. Am inteles ca inainte sa se ajunga la notar pentru acte, trebuie cadastru si intabulare.Oook. Se fac. Dar pana atunci, trebuie sa decisa modalitatea de a "oficializa" formalizatile. Sa zicem ca i se face act de donatie: in cazul partajului unui divort, imobilul poate fi instrainat? Actele pentru donatie cine le face? Notarul sau i se prezinta notarului si acesta doar legalizeaza? In afara de notar, mai trebuie facut si altceva?
Buna ziua,
Am inteles ca daca primesc un teren prin act de mostenire, la un eventual partaj, terenul nu va fi subiect de disputa pentru ca nu se va putea instraina bunul. Asa e?
Daca persoana este in viata si vrea sa-mi dea terenul, se poate face actul de mostenire? Am vreo varianta mai ieftina (procedura)? Cam cat m-ar costa notarul? Actul cine il face, eu sau notarul? Multumesc.
Pai, da, dar cum da de el, daca nu ii raspunde la telefon? Asta intreaba omul....
Răspuns la discuția RCA
Din cate stiu eu in 3 luni, dar o data la 3 saptamani (maxim) ii poti suna sa vezi daca iti dau raspuns. Daca ii stresezi, poate rezolvi problema mai repede. Nu stiu de ce in Romania, pana nu ameninti, nu primesti nimic. Of!
La cate povesti cu tepe din partea asiguratorilor sunt pe internet, de la sunatul in zadar, la netrimirea remorcherului, etc etc, mai ales ca le dai si o groaza de bani de-a lungul timpului, mi se pare normal sa intrebe omul de asiguratori si de rca ieftin. Cel mai bine este sa compari toate variantele. La unele firme au pensionarii reducere, la altii studentii. Brokerii pot obtine si ei anumite avantaje, sau ofera o perioada ca sa castige o baza de clienti. Eu am folosit calculatorul de la RomAsig si am analizat absolut toate ofertele, pana m-am plictisit. Am salvat rezultatele, am mai intrebat eu printre prieteni si pana la urma am dat comanda. Deci inainte sa te apuci sa faci acte la notar, foloseste un calculator si simuleaza costurile ba cu pensionari, ba cu persoane cu dizabilitati, ba cu cine mai crezi tu ca iese mai ieftin. Si sa stii ca Inocenta are dreptate - n-o lua pe cea mai ieftina, dar nici pe cea mai scumpa, nu prea se merita.