avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate 12mihaela

Activitate 12mihaela

Am mostenit de la tatal meu un apartament, am certificat de mostenitor in acest sens, fiind singurul copil sunt si mostenitor singular. Acum am aflat ca tatal meu a mai avut o suprafata de teren in indiviziune cu 2 frati ai lui. Cum pot "sa scap" de aceasta mostenire suplimentara intr-un mod cat mai simplu?
Exista un titlu de proprietate eliberat dupa legea 18/1991, cu trei beneficiari(frati). Obiectul lui sunt 5ha teren extravilan. In 1991 X a facut cerere de recoinstituire, iar ceilalti Y si Z nu. X vrea sa deschida actiune in instanta (acum in 2013) pentru anularea absoluta a titlului de proprietate in baza art.3 din legea 247/2005, pentru ca in urma procesului comisia judeteana sa emita alt titlu in care sa fie doar el trecut la toata suprafata.
Poate face acest lucru si ce sanse are?
Răspuns la discuția Legatul cu titlu particular
Va multumesc pentru raspuns!
In cazul unei mosteniri, dezbatuta dupa vechiul cod, fiul care este mostenitor primeste pe langa ceea ce exista in legatul particular si partea sa din mostenire?
Adica se va calula 3/4 din mostenire(fiindca sunt 5 frati), iar rezultatul se va imparti la 5 si vom obtine o valoare X.Legatul particular nu depaseste 1/4 ramas. Fiul respecti va primi atat legatul particular cat valoarea X?
Răspuns la discuția Impartire mostenire cu testament
Va multumesc!
Bunicul si bunica au decedat in 1992. Au avut 7 copii si 15.5ha teren agricol. Tatalui meu si la un frate X le-au lasat testamente pe 2.5ha teren(la fiecare in parte).Cat ar fi trebuit sa primesca fiecare copil dupa dezbaterea succesiunii?