In cazul unei mosteniri, dezbatuta dupa vechiul cod, fiul care este mostenitor primeste pe langa ceea ce exista in legatul particular si partea sa din mostenire?
Adica se va calula 3/4 din mostenire(fiindca sunt 5 frati), iar rezultatul se va imparti la 5 si vom obtine o valoare X.Legatul particular nu depaseste 1/4 ramas. Fiul respecti va primi atat legatul particular cat valoarea X?
În principiu, da. Nimic nu îl împiedică să culeagă, alături de bunul legat, cota din moştenirea legală, cu excepţia situaţiei în care prin testament s-a încălcat rezerva succesorală a fraţilor rezervatari, situaţia în care, la cererea rezervatarilor, testamentul va fi redus pînă la valoarea care respectă rezerva.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire
nexusm
Va rog, am nevoie de o mana de ajutor.
Speta 1: defunctul are o sotie, un fiu si parintii in viata. Prin testament, isi dezmosteneste fiul, dar fara a ... (vezi toată discuția)