avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate ionut28ccr

Activitate ionut28ccr

Buna ziua,
Sunt freelancer si mai nou sunt pe themeforest, Aici imi doresc sa imi vand temele realizate de mine.

Inainte sa pot sa vand, am nevoie sa completez formularul lor W8sau W9 unde daca sunt rezident Us sau nu. Acesta se completeaza pentru a beneficia de reducerea taxei de 30% in 10% (automat USA percepe 30% din banii mei stransi din vanzarea temelor).

Doresc sa va intreb urmatoarele:
- Nu am firma, am inteles ca se poate pentru inceput si asa, si sa depun declaratia 201 pentru a-mi plati taxele in Romania, eu mai sunt angajat part time la o alta firma de webdesign din RO, doresc sa va intreb daca eu strang bani, imi platesc taxele( se plateste impozit+sanatate+pensie sau doar impozit 16% ?) contabilul firmei poate sa afle ca eu incasez bani si de acolo?

Sau este mai bine sa am contul de pe themeforest pe numele unui amic si sa plateasca el taxele?

Multumesc
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Mulțumesc. Cu preaviz sau fara demisie tot ar trebui sa vin pana la sfârșitul lunii. Incerc sa merg toată perioada.

Multumesc
Multumesc.
20 zile scrie in contract.

Dar ma intreb, daca pana la sf lunii mai sunt 3saptamani, cu 2zile de concediu sa presupunem ca ajungem la 2saptamani,daca imi dau demisia, vin 20 zile, adica vin la munca chiar daca imi expira contractul?

Ciudata lege mai avem...
Multumesc,

Preavizul nu este de 2saptamani pentru full time si nu se e mai mic pentru part time? Mai ales ca eu mai am 3saptamani pana imi expira contractul.
Salut,
Am contract de munca pe o perioada de 6 luni cu 4ore/zi. Contractul va expira pe 31martie 2016. Daca imi dau demisia, va trebui sa mai vin la munca si in preaviz, si daca da cat timp?

Multumesc
Răspuns la discuția Dosar locuinta sociala - schita
Multumesc,

Ma gandesc ca tot cei ce fac si cartile funciare ar trebui sa faca schita, nu? Dar cum se procedeaza, vine acasa si masoara sau ceva mai simplu. Sper sa nu ceara multi bani ca doar suntem in Romania ...
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu o informatie ?

Sunt din Calarasi dar cred ca peste tot este la fel:
Imi fac dosar pentru locuinta sociala si imi cere:
schita cu evidentierea suprafetelor intocmita de o persoana autorizata

Nu am carte funciara. Stiti cine ar putea face asa ceva? Nimeni nu stie din acest oras, am intrebat la primarie, etc si toti dau din umeri.

Multumesc
Buna seara,
M-am gandit la urmatorul lucru:
- sa deschid un PFA sau un II, si sa apelez la fondurile europene.
In cadrul proiectului as dori sa intocmesc un contract cu o firma de webdesign pentru a-mi crea o aplicatie magazin online pentru a o putea vinde cu licenta in mediul online.

Doresc sa semnez contract sau sa angajez o persoana pe perioada proiectului pentru promovare si eu ca administrator sa beneficiez de aceleasi dreapturi ca ale unui angajat.

Totul sa se intample pe bani europeni (desigur trebuie sa contribui cu o parte) .
Este posibil acest lucru? Nu am firma momentan, nu am nimic.

Nu doresc DRL- D deoarece din cate am inteles, va trebui sa investesc o mare parte din profit in anii urmatori.

Răspuns la discuția Infiintare PFA webdesign
Va multumesc frumos inca o data pentru lamurire.
Răspuns la discuția Infiintare PFA webdesign
Am inteles.

Daca ma puteti lamuri : Am gasit pe acest forum la fel o explicatie in legatura cu pensia.

"Daca in primul an realizati venituri mai mici decat salariul minim pe economie, in al doilea an nu veti mai fi obligat sa platiti pensia"

Ce inseamna daca eu am cei 60 mil pe an cat trebuie sa am profitul ca sa "scap" de pensie?
la 850 lei*12luni=10200 deja sunt pe minus ca sa spun asa...