avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Salut,
Am contract de munca pe o perioada de 6 luni cu 4ore/zi. Contractul va expira pe 31martie 2016. Daca imi dau demisia, va trebui sa mai vin la munca si in preaviz, si daca da cat timp?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut28ccr , utilizator 16:59, 4 Martie 2016
Buna seara,
Da va trebui sa veniti la lucru si in preaviz, pana cel tarziu la data expirarii contr de munca.
Durata preavizului este cea mentionata in contr de munca si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare.
Angajatorul poate renunta la termenul de preaviz, integral sau doar la o parte din el.
Multumesc,

Preavizul nu este de 2saptamani pentru full time si nu se e mai mic pentru part time? Mai ales ca eu mai am 3saptamani pana imi expira contractul.
Preavizul este cel mentionat in c.i.m., Codul Muncii nu face distinctie privind termenul de preavizul in functie de timpul de munca - norma intreaga sau timp partial.
Multumesc.
20 zile scrie in contract.

Dar ma intreb, daca pana la sf lunii mai sunt 3saptamani, cu 2zile de concediu sa presupunem ca ajungem la 2saptamani,daca imi dau demisia, vin 20 zile, adica vin la munca chiar daca imi expira contractul?

Ciudata lege mai avem...
Puteti sa nu veniti lak munca in perioadfa de preaviz,/ insa in acest caz riiscati desfacerea disciplinra a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Preaviz part-time crynula crynula Buna ziua! Am o mica nelamurire, daca ma poate ajuta cineva. Am 2 contracte part-time, pe 2 firme diferite, acelasi patron. 2 ore pe un contract, 3 ore pe alt ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie elenam23 elenam23 Buna! As vrea sa stiu cat sta un angajat part-time(lucrez cu jumatate de norma, 10 zile pe luna, 8 ore pe zi) in perioada de preaviz. La locul de munca, pare ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz.... MANDY' MANDY' Bună ziua,la data de 5.09.2016am fost angajată cu contract de muncă,după o perioada de 1luna in probă (plătită).... Între timp,eu am tot cerut o copie ... (vezi toată discuția)