avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz part-time

Buna ziua! Am o mica nelamurire, daca ma poate ajuta cineva. Am 2 contracte part-time, pe 2 firme diferite, acelasi patron. 2 ore pe un contract, 3 ore pe alt contract. Mi-am dat demisia (pe ambele contracte) pentru ca am nevoie sa ma concentrez pe facultate. In magazinul in care lucrez programul este de full-time. Cum procedez? Stau full-time si se calculeaza orele? Adica stau doar 100 ore? Sau trebuie sa vin 20 zile lucratoare cate 5 ore? Am stat deja 80 ore, am stat si in weekend 19 ore, cu speranta ca se aduna si pot termina mai repede perioada de preaviz. Astazi mi s-a spus ca trebuie sa stau toate cele 20 zile lucratoare. Este adevarat? Trebuie sa stau toate cele 20 zile chiar daca eu am lucrat mai mult de 5 ore pe zi pana acum? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 31 Octombrie 2016
Daca v-ati dat demisia , atunci durata timpului de munca este cea mentionata in c.i.m. . Astfel:
- pentru primul c.i.m., veti sta in preaviz 20 de zile lucratoare cate 2 ore/zi
- pentru al doilea c.i.m., veti sta in preaviz 20 de zile lucratoare cate 3 ore/zi

Salariatii incadrati cu c.i.m.cu timp partial au interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia fortei majore sau alte lucrari urgente de prevenire a producerii de accidente sau pentru inlaturarea consecintelor acestora.
Eu deja am stat 2 saptamani program full-time, timp in care am acumulat 80 ore, iar cu cele de astazi 87 de ore. Cum trebuie sa procedez de acum? Mai vin 13 ore, cate 5 pe zi? Mi s-a spus ca trebuie sa mai muncesc inca 2 saptamani.
Eu v-am explicat anterior cum ar fi trebuit sa procedati , ce ati facut dvs incalca legislatia muncii.

... Mi s-a spus ca trebuie sa mai muncesc inca 2 saptamani. ....



In acest caz, trebuie sa mergeti la munca maxim 5 ore/zi (2 ore/zi pentru un c.i.m., 3 ore/zi pentru cel de-al doilea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca dolcepussyc dolcepussyc Buna seara! Lucrez la o firma cu contract de munca care are ca durata a muncii, o fractiune de norma de 2 ore/zi, 10 ore/saptamana si salariul de baza lunar ... (vezi toată discuția)
Preaviz. Biclea Biclea Buna ziua, Lucrez intr-o multinationala si in urma cu cateva zile mi-am dat demisia, urmand sa stau in preaviz 20 de zile. In contractul de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)