avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara! Lucrez la o firma cu contract de munca care are ca durata a muncii, o fractiune de norma de 2 ore/zi, 10 ore/saptamana si salariul de baza lunar brut 185 de lei. La angajare mi s-a spus ca lucrez 5 zile si primesc 150 de lei, iar restul orelor vor fi platite separat ca ore suplimentare. M-am convins ca in privinta orelor suplimentare nu platesc cat ar trebui. As dori sa aflu cate zile trebuie sa stau in preaviz in cazul in care imi dau demisia.Va multumesc aticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 16 Ianuarie 2012
Perioada de preaviz in cazul demisiei este stabilita in CIM. Uitati-va sau solicitati un exemplar daca nu aveti.
In cazul c.i.m. cu timp partial este interzisa efectuarea de ore suplimentare ... prin urmare, nu prea are cum sa va plateasca ...

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Multumesc.
Credeam ca perioada de preaviz e in raport cu cate ore de munca sunt trecute in contractul de munca. Pentru ca nu am contract full-time.
Perioada de preaviz , de exemplu, va fi de 15 zile in care veti veni la munca cate 2 ore/zi ... atat cat aveti prevazut in c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Preaviz part-time crynula crynula Buna ziua! Am o mica nelamurire, daca ma poate ajuta cineva. Am 2 contracte part-time, pe 2 firme diferite, acelasi patron. 2 ore pe un contract, 3 ore pe alt ... (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)