avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz demisie

Buna! As vrea sa stiu cat sta un angajat part-time(lucrez cu jumatate de norma, 10 zile pe luna, 8 ore pe zi) in perioada de preaviz. La locul de munca, pare ca nimeni nu stie sa imi explice cat trebuie sa stau in preaviz. Am inteles ca sunt 20 de zile de preaviz, dar din cate am inteles va trebui sa fiu la full time in aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: elenam23 , utilizator 00:14, 18 Mai 2018
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
Si in cazul in care a fost adaugat un act aditional care schimba durata muncii de la 8 ore la 4 ore, dar fara a se face vreo precizare despre preaviz, c.i.m are aceeasi valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in caz de demisie sica90 sica90 Buna ziua, As dori sa stiu daca imi dau demisia si trebuie sa stau in preaviz cele 20 de zile,pot sta partial,cele 4 ore pe zi la munca?In acest caz,salariul ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz IuliaDanielaP IuliaDanielaP Buna ziua. Daca mi-am dat demisia, cat timp trebuie sa stau in preaviz si cate ore? E program cu norma intreaga sau jumatate de program? (vezi toată discuția)
Concediere individuală Lazear Lazear Dacă unui salariat i se reduce postul și el nu mai vrea să stea în perioada de preaviz de 20 de zile ,ci vrea sa plece cat mai repede, să zicem dupa un ... (vezi toată discuția)