avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in caz de demisie

Buna ziua,
As dori sa stiu daca imi dau demisia si trebuie sa stau in preaviz cele 20 de zile,pot sta partial,cele 4 ore pe zi la munca?In acest caz,salariul va fi aferent pentru 4 ore sau pentru 8 ore?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 28 Septembrie 2015
Art.81 C.mun.
...
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
....

Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m.

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata opreavizului fara afectarea drepturilor salariale este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil si/sau regulamentul intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 81 aliniatul 7 Șofer harnic Șofer harnic Pe data de 13-05-2019 am depus o cerere de preaviz cu încetarea c.i.m pe data de 27-05-2019 ,mi s-a transmis o decizie încetare c.i.m prin demisie,nu ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata, preaviz April12 April12 Buna seara, Pe scurt va relatez: a fost un litigiu de munca, in final l-am castigat si a fost necesar ca societatea sa ma reintegreze. Din luna mai 2016 am ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz andreea1824 andreea1824 Buna ziua, cate ore sunt obligat sa stau in perioada de preaviz, este obligatoriu 8 ore sau pot sta 4 ore? (vezi toată discuția)