avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuală
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuală

Dacă unui salariat i se reduce postul și el nu mai vrea să stea în perioada de preaviz de 20 de zile ,ci vrea sa plece cat mai repede, să zicem dupa un preaviz partial de 5 zile, este posibil acest lucru? Mai beneficiază omul de șomaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 3 Septembrie 2019
Nu este posibil, intrucat in cazul concedierii durata minima a preavizului este de 20 de zile lucratoare ...
Poate lucra doar 4 ore pe zi?Cum este pontat?
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
Lazear, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori intr-un act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
In cazul unei concedieri colective am dreptul la preaviz si sa ... delia1988 delia1988 In cazul unei concedieri colective am dreptul la preaviz si sa lucrez 4h pe zi? Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata. (vezi toată discuția)
Buna ziua, următoarea situație Șef ferma zootehnică ,dacă ... simona_lary simona_lary Buna ziua, Următoarea situație Șef ferma zootehnică ,dacă își înaintează demisia , preavizul este de 45 de zile obligatoriu? Sunt doar zile ... (vezi toată discuția)