avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz....

Bună ziua,la data de 5.09.2016am fost angajată cu contract de muncă,după o perioada de 1luna in probă (plătită)....
Între timp,eu am tot cerut o copie după acel contract,stiind doar faptul că sunt cu program de 4ore/zi,cu toate că de fapt lucram 1/1zi la un program de 11-12ore,exceptând duminica (9-14).... lucrand un weekend /weekend....Dar acel contract nu există decât la șefi....Eu nu am niciun exemplar!
Mai exact lucrez intr-un salon pe post de frizerita...
Când a fost vorba de Concediu de odihnă,mi-au spus că (cu ghilimele de rigoare)"nu am dreptul decât la 4-5zile maxim"Am intrat în concediu luandu-mi de pe data de 4iulie (când era tura mea) până pe data de 12iulie și iar o tranșă de pe data de 20iulie(tura mea) până pe data de 26iulie....
Ideea e că atunci când m-am întors din C.O,am zis sa lucrez până la sfârșitul lunii,iar pe data de 28 iulie mi-am băgat așa numita DEMISIE fără PREAVIZ (cu acordul ambelor părți)facand-o in dublu exemplar specificând ca motivul este personal,dar și o oarecare motivatie adusa șefei care este și patroană spunând că nu mai pot face față situației în care sunt plătită la procent(40℅salariul meu lunar ajungând în jurul a 60-70lei/lună,dar rămânând doar cu 50-60deoarece plăteam cartea de muncă....2ore eu,2ore șefa)....
Per total la sfârșitul lunii luam mai puțin de 1000lei,din acești bani scazand transportul, mâncarea etc....
Când le-am dat demisia mi s-a spus că trebuie să mai vin 2zile la program normal("asa cum prevede legea") 9-21 indimidandu-ma cu faptul că în absența acestor 2zile de preaviz mă pot baga la indisciplina la locul de muncă cu litera "i"...
Reamintesc că ,contractul meu este pe 4ore,iar ei îmi cer să stau 24ore.....Ce se poate întâmpla dacă nu mă duc aceste 2zile?
Vă mulțumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
MANDY', utilizator
Cel mai recent răspuns: MANDY' , utilizator 17:11, 29 Iulie 2017
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs. disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

De asemenea , exista doua posibilitati in situatia in care nu respectati termenul de preaviz :
1) fie se demareaza procedura cercetarii disciplinare pentru absentele nemotivate din perioada de preaviz. Situatie in care , raportul de munca poate fi desfacut disciplinar.

2) fie veti fi pontat nemotivat in acele zile, urmand ca raportul de munca sa va fie incetat la expirarea perioadei de preaviz in baza art.81 alin.7 C.mun. - prin demisie - , fara a se mai demara cercetarea disciplinara a dvs.

Absentele nemotivate vor fi mentionate in D112 si in adeverinta de vechime.
Atentie : Absentele nemotivate se scad din vechimea in munca.
Mulțumesc frumos ptr.amabilitatea de a-mi răspunde!!!!
Așadar....Mă duc!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Marius-Alexandru Marius-Alexandru Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz cu probleme sau nu nileni nileni in luna decembrie am fost in concediu medical pentru ingrijirea copilului pina la 7 ani. apoi pe 23.12 si 24.12 am lucrat.dupa terminarea programului mi-am ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)