avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz cu probleme sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz cu probleme sau nu

in luna decembrie am fost in concediu medical pentru ingrijirea copilului pina la 7 ani. apoi pe 23.12 si 24.12 am lucrat.dupa terminarea programului mi-am dat demisia. seful a luat-o ,nu mi-a spus nimis de preaviz, eu nu am mai fost de atunci la servici ,am vorbit ieri cu dinsul si tot nimic despre preaviz.mi-a spus doar ca atunci cind va veni decizia ma va suna ca sa ma duc sa o semnez.dar mie mi se pare ca ceva nu e bine cu preavizul asta si nu vreau sa am probleme. multumesc:( colegele mele care si-au dat demisia in luna noiembrie nu au mai venit niciuna la servici si nu stiu ce sa mai cred.in contract scrie :perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, dar nu stiu daca cu acordul partilor preavizul nu se efectueaza cum este prevazut in alte contracte de munca( de exemplu la sotul meu la servici)
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
nileni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:51, 6 Ianuarie 2009
Ar trebui sa vorbiti clar cu seful dumneavoastra despre preaviz si efectuarea acestuia. Ce scrie in contractul individual de munca al dumneavoastra, care este termenul de preaviz in cazul demisiei?
Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, respectiv absente nemotivate repetate de la serviciu. Prin constituirea comisiei de cercetare disciplinara si convocarea dumneavoastra la o anumita data pentru efectuarea cercetarii disciplinare se poate desface contractul de munca ca si abatere disciplinara de la disciplina muncii.
Buna ziua,

trebuie sa luati legatura cu seful dvs. si sa-i cereti in scris sa renunte la perioada de preaviz. E bine sa mergeti cu hartia facuta de acasa in care sa mentionati ca, in urma demisiei inaintata de salariata...., subscrisa SC.......... in calitate de angajator, prin dir..........(sau administrator) declara ca este de acord ca salariata sa nu mai efectueze perioada de preaviz . Luati semnatura si stampila pe acest inscris ca sa nu riscati concedierea pentru absente nemotivate.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Este dreptul angajatorului de a renunta total sau partial la termenul de preaviz, dar pentru ca dvs sa fiti linistita trebuia sa obtineti pe cererea dvs semnatura si stampila societatii. In acest moment riscati sa fiti cercetata disciplinar pentru absente nemotivate. De asemenea, este posibil sa nu se intample acest lucru si toate sa fie in regula, depinde doar de angajator. Ar fi bine sa mergeti sa vorbiti cu seful dvs sa vedeti care este situatia exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)