avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Alex1970

Activitate Alex1970

Răspuns la discuția Vanzare cumparare imobil
Buna ziua ,

Da ,mai exista doi frati dar parintii vor sa imi vanda mie casa.Sunt curios cum e mai bine: sa faca ,contract de vanzare cumparare sau sa imi faca donatie.Care din astea e mai costisitor si cat costa?Fratii pot ataca ?Este nevoie de acceptul lor pentru asta ?

Multumesc anticipat!
Buna ziua ,

As dori sa stiu cateva informatii legate de vanzarea-cumpararea unui imobil:

caz particular - parintii vor sa imi treaca ,casa pe numele meu.Pentru aceasta am inteles ca este nevoie de contract cumparare-vanzare dar inainte de acest contract ,am auzit ca ar fi nevoie de un evaluator pentru ati scoate pretul imobilului.Vreau sa stiu daca parintii imi pot vinde casa cu oricat,de exemplu sa zicem 1000 de ron sau sunt obligati prin lege sa imi vanda cu pretul celui care evalueaza.

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Vanzare imobil
Multumesc pentru raspuns.Dar as vrea sa stiu si parerea din partea unui avocat.Sincer nu mi se pare ok daca ,chiar exista aceasta lege.
Discuție Vanzare imobil
Buna ziua.As vrea sa stiu daca e adevarat ca a aparut o lege in care se zice ca parintii nu pot vinde casa detinuta sau terenul ,fara acordul copiilor.Este pe bune sau sunt doar zvonuri ?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Drepturi proprietate
Chiar daca aceasta nu este trecuta in actul de proprietate al casei ?Banuiesc ca revine jumatate doar daca sunt in divort si doar daca nu exista alti mostentiori (copii sau alte rude apropiate) .Daca sotul vrea sa vanda fara acordul sotiei fara ca acestia sa fie in divort ?Ce se intampla in cazul asta ?
Răspuns la discuția Drepturi proprietate
Buna ziua.Casa a fost construita impreuna cu sotul ei pe parcusul casniciei.Multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o intrebare legata de dreptul de proprietate :

As vrea sa stiu ce drepturi asupra casei are sotia daca aceasta nu a fost trecuta in actul de proprietate al casei ?Este casatorita cu el de 37 de ani.