avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna ziua.As vrea sa stiu daca e adevarat ca a aparut o lege in care se zice ca parintii nu pot vinde casa detinuta sau terenul ,fara acordul copiilor.Este pe bune sau sunt doar zvonuri ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:07, 7 Noiembrie 2013
Nu e pe bune asa ceva!
Fiecare are dreptul sa dispuna de bunurile sale cum doreste.
Multumesc pentru raspuns.Dar as vrea sa stiu si parerea din partea unui avocat.Sincer nu mi se pare ok daca ,chiar exista aceasta lege.
Pai nu exista aceasta lege! Nimeni nu poate fi ingradit in dreptul de a dispune de bunurile lui asa cum doreste. Fiecare persoana are un patrimoniu , patrimoniile nu se confunda, adica ce aveti dumneavoastra este al dumneavoastra , ce au parintii dvs le apartine si nu puteti dispune unii si altii de bunurile care nu va apartin.
Insa este dreptul dvs de a nu crede ceea ce spun si a cere si alte pareri.
1. Nu exista asa prostie.
2. Pentru ca o persoana sa incheie un contract de vanzare imobil trebuie sa mearga la notar, asa incat cine sa va spuna mai bine conditiile de perfectare ale unui astfel de act decat un notar? Raspunsul de mai sus e exact ce va trebuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire naten naten Se poate renunta la mostenire preventiv? Daca sunt 2 frati care mostenesc si unul nu vrea, poate renunta printr-un act judecatoresc? Daca da, trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Nelamurire mostenire / succesiune trz trz O intrebare pe care nu ma asteptam sa o adresez, dar la cate sute de accidente auto si la cate neprevazute sunt pe lumea asta, e bine sa stiu. Daca Doamne ... (vezi toată discuția)
Despartire fara divort cristi_afrim cristi_afrim buna ziua, sotia m-a parsit din luna noiembrie, dar mai vine pe acasa ,intrebare-1.poate sa divorteze in lipsa mea? -2.daca nu obtine divortul fara mine si ... (vezi toată discuția)