Se poate renunta la mostenire preventiv? Daca sunt 2 frati care mostenesc si unul nu vrea, poate renunta printr-un act judecatoresc? Daca da, trebuie sa fie amandoi prezenti sau se poate da declaratia doar de catre unul?
Buna ziua,
Orice act privind o mostenire incheiat de mostenitori inaintea deschiderii ei este NUL de drept.
Renuntarea se poate face deabea dupa deschiderea mostenirii.
Nu confundati DESCHIDEREA mostenirii (momentul decesului celui/celor mosteniti, acela fiind momentul deschiderii mostenirii) cu DEZBATEREA mostenirii (momentul cand mergeti la notar sa impartiti bunurile)
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce inseamna preventiv, sa previna ce ?
Cel care nu vrea sa mosteneasca, da declaratie la notar de renuntare la mostenire, fara prezenta altcuiva.
E vb de mostenire doar dupa moartea cuiva- a parintilor, daca la mostenirea lor va referiti.
Numai dupa acest moment va puteti exprima optiunea fata de mostenirea ce urmeaza a fi supusa dezbaterii.
Orice pact asupra unei succesiune nedeschise este lovit de nulitate absoluta.
Daca, insa, parintii doresc sa perfecteze anumite acte translative de proprietate, in timpul vietii, dumneavoastra, ca potential succesor, puteti da o declaratie in fata notarului public, declaratie in care mentionati ca sunteti de acord cu transferul dreptului de proprietate, si ca nu veti contesta in instanta, acest act.
In timpul vietii,fiecare dispune de bunurile sale dupa cum doreste, exercitiul asupra dreptului de proprietate este liber si neingradit.
Mostenire
lauz
Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)