avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartire fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartire fara divort

buna ziua, sotia m-a parsit din luna noiembrie, dar mai vine pe acasa ,intrebare-1.poate sa divorteze in lipsa mea? -2.daca nu obtine divortul fara mine si totusi vine si ia tot din casa, eu pot s-o opresc d.p.d.v legal sa mai vina acasa? apartamentul fiind bun comun? copiii sunt majori dar necasatoritii si nu sunt de acord cu vinzarea apartamentui.Eu as vrea sa dau partea mea copiilor, daca totusi se ajunge la un partaj.Ce drepturi au copiii in situatia actuala ? multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2017
cristi_afrim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:57, 15 Aprilie 2017
Până sunteţi căsătoriţi şi casa e bun comun, nu aveţi cum să opriţi soţia să meargă acasă, are aceleaşi drepturi ca Dvs.
În situaţia Dvs., copiii pot doar să-şi dea cu părerea, dar nu au nici un drept. Dreptul descendenţilor întervine doar după decesul părinţilor.
Soția poate introduce acțiune de divorț și instanța poate dispune desfacerea căsătoriei chiar dacă dvs. nu vă prezentați în instanță.
Chiar și după divorț, apartamentul tot bun comun rămâne.
Buna ziua,
1. Da, sotia poate divorta fara ca dumneavoastra sa fiti prezent, instanta pronuntand divortul.
2. Pana la partaj bunurile sunt comune ale dumneavoastra si ale sotiei in cota parte de 50% copii ne avand DREPTURI LEGALE decat, eventual, pentru aportul lor financiar la edificarea sau mobilarea casei, situatie cand trebuie sa devina intervenient in dosarul de partaj.
3. Daca vreti sa va vindeti sau donati partea de imobil trebuie intai sa dezbateti partajul fie la notar, prin buna intelegere, fie in instanta.
4. Pana la partaj sotia are dreptul sa vina si sa plece din imobil dupa bunul plac avand aceleasi drepturi si obligatii ca dumneavoastra. Poate sa ia si diverse bunuri fara nicio ingradire existand prezumtia acordului dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere (restrictie) acces concubin in locuinta comuna Madriannn Madriannn Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %) Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in ... (vezi toată discuția)
Drepturi de acces la constructie realizata din venituri proprii Dam_Marin Dam_Marin Buna dimineata tuturor! Am o intrebare un pic...speciala. Impreuna cu sotia (acum suntem in divort/partaj) am cumparat doua terenuri de la acelasi proprietar. ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)