Ordinul la care ati trimis spune ca "persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună....".
Inteleg din asta ca anterior inregistrarii in ROI trebuie inregistrarea in scopuri de TVA in Romania?
As ruga un raspuns mai detaliat a cazul expus de mine, banuiesc ca e o situatie in care se gasesc mai multi romani si ar ajuta ca topicul sa fie, sa spunem, "solutionat" cat mai complet.
In prezent, SRL-ul meu este inregistrat in Romania, neplatitor de TVA, activitate in principal pe servicii diverse, inclusiv consultanta in cateva domenii.
Ce trebuie facut pentru ca SRL-ul sa poata factura prestari de servicii catre alte companii / persoane din tari membre UE? Trebuie inregistrare in ROI? Trebuie intai inregistrare in scopuri de TVA in Romania? Se va taxa cu TVA catre clientii din UE?
Personal as prefera sa nu colectez TVA, fiind vorba de servicii si dorind sa evit orice incurcatura fiscala cu sume aferente TVA.
Nu stiu ce proceduri trebuie urmate, cat dureaza si ce costuri implica, deci un raspuns putin detaliat mi-ar fi de ajutor.
Daca nu reusesc sa mandatez in termenul de 5 zile si persoana mandatata sa mearga la DGFP, ce masuri se pot dispune?
Si o alta intrebare: inca nu am primit de la ANAF decizia de impunere pe taxele PFA. Lichidarea PFA nu incurca cu nimic, corect? Primesc decizia si achit taxele in baza ei, pentru ce activitate a avut PFA?
Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui sa merg cu intreg dosarul PFA la DGFP din orasul de domiciliu, ca sa radiez / inchid totul.
Mi s-a spus ca trebuie sa merg in maxim 5 zile de la inchidere, dar nu voi avea timp. Vreau sa mandatez pe cineva sa mearga in locul meu cu dosarul, pentru inchidere. Este posibil acest lucru?
2. imi indicati un model de adresa pe care ar trebui sa o trimit ca sa nu mai depuna declaratii?
3. cum fac retragerea procurei pe care o are in prezent?
5. se pune problema (dar nu discutam acum)
Cum pot inceta colaborarea cu contabilul meu si sa semnez un contract cu un altul?
As vrea ca primul sa nu mai poata depune declaratii electronic, in numele firmei mele, sa primesc inapoi si stampila (exemplarul pe care l-am facut pt el).
Procura notariala pentru depus declaratii electronice cat timp este valabila?
Si cum procedez ca, atunci cand voi face procura pentru noul notar, sa anuleze procura veche?
Daca vechiul notar nu are buna vointa, imi poate depune o declaratie gresita, de exemplu?
Un PFA deschis in ultimele luni ale lui 2013, activitate pe servicii de consultanta, cand trebuie sa depuna declaratia 220? In ianuarie, in mai? Depune si declaratia 200?
Impozitele se achita dupa depunerea D220 si primirea deciziei de impunere? Exista penalizari si dobanzi?
Iar pentru returnarea produselor consumatorul are doar 10 zile?
Si mai e important de stiut daca denuntarea contractului "in scris" inseamna si pe cale electronica? email oficial, sau au chiar un formular pe website pentru astfel de situatii (dar utilizarea lui inseamna denuntarea contractului in scris?)