avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate DlGoe

Activitate DlGoe

Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
ctitor
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@miremare Incercati sa luati legatura cu dl Calin sau, si mai bine, cu dna Cristela!
Faceti exact cum faceti cand dati bani pt fondul scolii, pt. fondul clasei, pt. ziua doamnei, pt. 8 Martie, pt hartie de imprimanta, pt perdele, etc, etc, etc!
Dacă unchiul nu avea pretenții, trebuia de la bun început sa renunțe la moștenire. Acest ,,sfat" nu stiu cum trebuie interpretat: [editat], chiar nu stiu! L-ati dat fara a avea habar de alcatuirea masei succesorale si omitand ca succesiunea nu se poate accepta pe bucati. Grija notarului nu a fost pt unchi, nici pt o aplicare/interpretare corecta a legii ci pt a-si maximiza castigul. P.S. Pt improspatarea memoriei www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste onorarii nesimtite (dupa modelul lefurilor, pensiilor, etc) sunt unele din armele cu care primariile ii sperie pe recalcitranti. In urbea mea o face pe fata, iti zice ca daca nu esti multumit, poti sa te adresezi instantei, dar daca pierzi (si in 90% din cauze pierzi!), vei avea de platit. Alt aspect, tot mai raspandit: clanurile familiare. El procuror, ea judecator, nora/fiul avocat, alta/altul pe la primarie/prefectura/anaf/etc. Cei 10% care au castigat au facut-o stramutand cauzele la alte curti de apel.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
sac
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
era
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
atic
@Adawieh Rodica Incercati sa ganditi logic. Ce obiective aveti? 1.Imobilul sa figureze in proprietatea celui care a dat banii si 2.Sa rezolvati pct. 1. in timpul vietii dvoastra. Varianta cu donatia e o prostie, paguboasa si nedreapta pt cel care a dat banii si profitabila pt notari, pt celalalt copil si pt sotul dvoastra. Cota succesorala a celui care a dat banii va fi redusa cu contra valoarea de piata(la momentul dezbaterii succesiunii in urma decesului dvoastra) a imobilului ,,donat". Peste 20 de ani acel imobil poate costa atat de mult incat fiul care l-a platiti sa-i datoreze bani fratelui/surorii si tatalui. Daca nu va gasiti intelegere la vanzator, singura solutie pe care o vad e ca fiul sa se adreseze instantei, care sa decida ca imobilul a fost cumparat cu banii lui! Ceva adevarat e in spusele ,,sfatuitoarei" : Prostiile se plătesc. ,,Donatia" pica, v-am aratat motivele. Nici daca sotul si celalalt copil ar declara in fata notarului ca nu vor avea nicio pretentie la imobilul ,,donat" singurul care ar castiga ar fi notarul, ar taxa o hartie fara nicio valoare. Consultati un avocat si stabiliti strategia de urmat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma mira raspunsul dat de o profesinista: ,,Îl cumpărati dvs, după care îl donați fiului.". Lucrurile ar fi asa de simple (despre taxarea ,,multipla", in beneficiul notarului, nu mai zic nimic) daca fiul ar fi unicul mostenitor al dnei si daca dna nu ar fi casatorita. A se retine ca banii cu care se achizitioneaza imobilul sunt ai fiului! Daca dna mai are copii si/sau este casatorita, cum stau lucrurile dupa decesul dumneaei, tot asa de simple sunt?