avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate loara123

Activitate loara123

Răspuns la discuția Abuz in serviciu sau nu !
Personal contractual. Am intr-adevar un c.i.m care a fost incheiat la data angajarii mele in institutie, care insa nu a mai fost completat cu act aditional nici cand eram pe functie nici cand am fost data jos de pe functie, ceea ce banuiesc ca e nelegal. Deci puteti sa ma sfatuiti pe ce pot introduce actiune in instanta, avand in vedere ca eu consider hartuire faptul ca ei au mers inainte cu suspendarea executarii silite desi eram de ceva timp inapoi pe functie ?
Răspuns la discuția Abuz in serviciu sau nu !
Nu exista un c.i.m ci doar contract colectiv de munca. Pot sa atac in instanta faptul ca nu am contract individual de munca. Altceva nu pot ataca ?
Dupa ce timp de 2 ani m-am judecat cu institutia statului in care lucrez, am castigat definitiv procesul si am fost repus pe functia pe care o am avut-o 7 ani la rand si de pe care am fost inlaturat abuziv. Cei de la institutie nu au vrut sa puna in aplicare hotararea definitiva asa ca am apelat la executare silita si astfel am fost repus pe functie. Imediat institutia a deschis in instanta un proces de suspendare a executarii silite cu care am tot umblat prin tribunale de vreo 9 luni si care s-a incheiat prin neprezentarea lor abia acum cateva zile. Acum vor sa schimbe organigrama si sa desfiinteze functia mea drept razbunare. Mai am o alta cale legala de atac sau trebuie sa tac si sa-i las sa se razbune ????:((
Mentionez ca in cazul in care se va modifica organigrama nu voi fi concediat ci voi fi trecut pe o functie de executie cu o reducere de salariu semnificativa, de aprox. 600 lei.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Multumesc pentru raspuns, insa eu am ramas in institutie in acest timp pe o functie de executie. Dupa ce am fost repusa pe functie, conf. hotararii judecatoresti definitive, brusc institutia vrea sa desfiinteze functia de pe organigrama. Stiu ca pot da in judecata insa pentru ce ?
Dupa ce m-am judecat cu institutia in care lucrez timp de 2 ani si jumatate pentru ca am fost data jos abuziv de pe functia pe care o ocupam am castigat. Institutia este obligata sa ma repuna pe functie. Problema e: ce pot face daca institutia hotaraste acum sa desfiinteze functia pe care am reintrat printr-o noua organigrama. Este abuz, se poate da in judecata ?
Multumesc, sper sa fie asa.

asta inseamna ca instanta va tine cont si ma va repune pe functia avuta inainte de oug 77/2013 sau trebuie sa apara norme de aplicare emise de guvern. Multumesc

Am mai intrebat pe acest forum insa poate acum stie cineva sa-mi raspunda. Avand in vedere ca am un proces in instanta urmare a OUG 77/2013 se poate rezolva ceva in urma Deciziei nr. 55/2014 data de Curtea Constitutionala prin care OUG 77/2013 devine neconstitutionala. Ce pot face in continuare.
Rog raspuns. Multumesc.
Răspuns la discuția Interimat
multumesc.
Răspuns la discuția Interimat
chiar daca pe acea functie este acum cineva definitiv ?
Discuție Interimat
daca o persoana a fost data jos de pe o functie interimara trebuie neaparat sa fie repusa pe functia avuta anterior celei cu interimat ?