avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate myticu

Activitate myticu

Răspuns la discuția Termen depunere plangere penala ?
va multumesc pentru lamurire

o zi buna
Răspuns la discuția Termen depunere plangere penala ?
GabrielaA a scris:

Sincer, eu nu vad vreo fapta penala aici. Dvs. ce infractiune credeti ca s-a savarsit?


Lucrurile s-au desfasurat asa:
Potrivit CM, parata trebuia sa depuna inscrisurile la dosar, inscrisuri pe care le-au depus partial, astfel blocand activitatea exp judiciar. Atunci am depus noi inscrisurile lipsa ptr ca exp judiciar sa-si poata vedea de treaba. Avand in vedere ca aceste inscrisuri le erau defavorabile dpdv al caculelor financiare privind valoarea despagubirilor, deoarece graficele de lucru erau singurele care puteau verifica integritatea inscrisurilor depuse de parata la dosar, aceasta a cerut suspendarea cauzei, inscrierea in fals a acestora si trimiterea dosarului la parchet pentru rezolvare, fortand exp judiciar sa nu le ia in seama .
Consider in naivitatea mea ca cerand inscrierea in fals pe motiv de sustragere si alterare informatica a inscrisurilor completate de mine, ne-a privat de un rezultat corect al calculelor exp judiciare care declara in expertiza ca deoarece pana la data predarii acesteia, parata a refuzat sa valideze sau sa invalideze oficial inscrisurile incriminate, nu le-a luat in seama. Predarea raportului coincide in mod surprinzator cu schimbarea av paratei care la data depunerii expertizei renunta la cerere si depune la dosar inscrisurile validate care sunt identice cu ale noastre.

Asfel, concluzionand multitudinea de amanunte consider ca:

1) -m-a privat prin actiune de a beneficia de drepturile materiale care mi se cuveneau prin intarzierea insusirii acestora si prin ''ciuntirea acestora'' prin alterarea expertizei judiciare prin cele aratate mai sus

2) -mi-a lezat imaginea prin acuzarea de furt, alterare informatica in vederea insusirii de drepturi materiale necuvenite pentru mine si colegii mei parte in dosarul cauzei => despagubiri morale si materiale pentru cele aratae mai sus

Spus fara pretentii de exprimare in termeni juridici - nu mi se pare normal sa ne juca cu acuzatiile prin tribunale numai asa ca sa putem sa ne facem treaba in folosul unora si spre ''scurtarea zilelor'' altora, de pe pozitii de forta. pentru cineva care nu a calcat in viata lui prin tribunale, si care stie ca se duce acolo spre a i se face dreptate, mie asta mi se pare strigator la cer. Ma gandesc ca daca macar o parte dintre noi luam un pic de atitudine, se mai ''aeriseste locul'' putin si lasa justitia sa-si vada de treaba.
Zice prin legi ca dr muncii se judeca in regim de urgenta, cu termene la maz 15 zile. Atata timp cat se uzeaza de astfel de tertipuri ... niciodata. Cred ca lucrurile mai pot fi indreptate si de jos, nu numai de sus. E o problema de atitudine si de imagine proprie. Ati accepta sa fiti acuzata asa si sa lasati lucrurile sa treaca fara a avea nici o reactie ?
Răspuns la discuția Termen depunere plangere penala ?
Avokitten a scris:

nu aveti cum impotriva avocatului, el poate orice sa declare in favoarea clientului sau, bineinteles in anumite limite de bun simt. puteti face plangere impotriva institutiei.


Am inteles, multumesc. Aceasta raspunde unei parti a nestiintei mele si oricum suna si de bun simt.
Intrebarea principala ramane ... cat timp mai am la dispozitie sa fac acest lucru, avand in vedere ca toate probele ce (cred eu) urmeaza a fi administrate se afla in dosarul care tocmai se inchide prin sentinta. Exista o limita de timp de la producerea faptei in care trebuie sa reactionez ?
Va salut

In speranta ca nu postez intr-o sectiune gresita, am si eu, ca mai toata lumea care posteaza pe acest site, o problema:

In timpul desfasurarii unui proces (dreptul muncii) partea parata a solicitat in sedinta instantantei suspendarea procesului si trimiterea dosarului la procuratura sub acuzarea de depunere in fals a unor documente la dosar, furt si altele. in acest sens a depus si o cerere cu tot felul de motivatii cu modificarea / falsificarea in vederea obtinerii de foloase pentru toti cei implicati si altele, fara sa depuna procura speciala.. A tinut-o tot asa si urmatooarea sedinta, si-a mentinut pozitia. La a treia sedinta a venit alt avocat care si-a cerut scuze, a renuntat la cerere si a depus la dosar documentele certificate care le confirmau pe cele cu cererea de inscriere in fals.
Acum ca s-a pronuntat sentinta si ne-am mai linistit, as vrea sa stiu cat de legala a fost aceasta tergiversare a procesului cu 2 termene (trei luni aproape), si ce pot face impotriva acestui avocat / institutie.

Problema mea este :
- Exista o limitare temporala in care se poate face plangere penala impotriva avocatului (sau institutiei pe care o reprezenta) ? limita impusa de data cererii sau a retragerii cererii de inscriere in fals.
- impotriva cui se face plagerea, a avocatului sau a institutiei pe care a reprezentat-o.

Banuiesc ca imi va trebui un avocat specializat in penal.:-/
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
Aparent

sau mai bine

apartenenta
Un raspuns clar pt care va multumesc.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
eminent

si cred fazan

si daca asa, sa fim in ton cu specificul

dreptate
Sa inteleg ca nu exista un barem temporal dupa care se pot ridica pretentii, atata timp cat ''mananci ...deci existi'' ?
In ce priveste drepturile de creanta, banuiesc ca tr dovedite cu chitante, facturi, etc

Multumesc utilizatorilor pentru timpul acordat
Am avut mereu o problema cu modul alambicat si vag al editarii legilor la noi.
Nu inteleg de ce nu poate fi scrisa clar, aplicabil, deslusit, astfel ca orice ''idiot'' care stie sa citeasca sa poata pricepe ceva. Totul e interpretabil, modificabil, poate fi contextualizat, daca exista acest cuvant, nu mai am rabdare sa dau cu '' goagalu* ''
Dupa cum am auzit la TV (m-or fi mintit ?), englezii au legi nescimbate de acu 100 de ani. O fi greu ?

Sa revin
Dupa cum o spune si tema discutiei si am specificat in prima postare, a fost un proces ''pe dreptul muncii'', . care zice ....
potrivit art. 274 din Codul muncii, hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.... ceea ce este destul de vag pentru cineva fara cunostinte de de punere in aplicare a legii.., e vorba de ''fineturi'' cum zice romanul, acesta find si motivul pentru care am cerut un sfat in cunostinta de cauza, pe un site asemeni. Peste toate, procesul s-a judecat pe Vechiul CPC.

Deci Aceasta inseamna ca inca de le pronuntarea hotararii de catre instanta de fond angajatorul are obligatia sa o execute ??? sau eu cu Executor Judecatoresc ???
Sau asteptam amandoi postasul.
Stiu ca mai exista Recurs si Apel si ca angajatorul poate solicita suspendarea executarii in conditiile art. 450 si urmatoarele din Codul de procedura civila.
Astfel, conform art. 450 alin. (1) din Codul de procedura civila, suspendarea executarii provizorii va putea fi solicitata:
- fie prin cererea de apel,
- fie distinct in tot cursul judecatii in apel.
Si ca in caz de schimbarea HJ exista riscul de intoarcerea executarii ... samd, etc, sa.

Dar eu vreau transferul acestor bani in timp util, pe cardul meu, si nu post-mortem, sau cum mi-a zis cineva ...ca familia o sa se bucure de ei, ca nu e asigurare de viata.
Si la ritmul si incarcarea instantelor ... daca citesti Codul muncii si CPC si ulterior treci printr-un proces, LUMI PARALELE , twilight zone
Plus ambiguitatea si permisivitatea legilor romanesti care permit niste ''jocuri de glezne'' ce scot din minti un om sanatos, cu frica de Dumnezeu. Ma si intreb uneori cum pot dormi unii noaptea, dupa ce-au pus mana pe Biblie, ca mi-ar fi frica sa si clipesc, da' sa-nchid ochii. Or fi atei ? ca la botezuri era coada si pe vremea lui raposatu', cu toate interdictiile.

Scuze, m-a luat valul :surrender:

Punctual
Intrebarea mea se referea la momentul in care poate fi pusa in aplicare.
Nu vad legatura cu ce mi-ati raspuns dvs . :O Poate pricep eu mai greu, imi cer scuze

Si ramane problema neacceptarii in totalitatea reclamantilor a HJ. Ce poate face partea care o accepta si doreste aplicarea ei vs cei care doresc recurs. Practc - se ''disjunge'' automat ?


As dori sa stiu daca si care sunt drepturile celuilalt sot asupra bunurilor, provenite din mostenire in urma decesului parintilor, in cazul unui partaj.

Va multumesc