avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra bunurilor mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra bunurilor mostenite

As dori sa stiu daca si care sunt drepturile celuilalt sot asupra bunurilor, provenite din mostenire in urma decesului parintilor, in cazul unui partaj.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:01, 7 Iulie 2014
Nu are decat cel mult un drept de creanta daca au investit impreuna in acele bunuri mostenite, daca e cazul.
Sotul mostenitor primeste bunuirle aceala ca bunrui proprii, nu comune cu sotul nemostenitor.
Sotul nemostentior nu are nici o legatura cu acele bunuri.
Sa inteleg ca nu exista un barem temporal dupa care se pot ridica pretentii, atata timp cat ''mananci ...deci existi'' ?
In ce priveste drepturile de creanta, banuiesc ca tr dovedite cu chitante, facturi, etc

Multumesc utilizatorilor pentru timpul acordat
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
myticu, utilizator
myticu a scris:

Sa inteleg ca nu exista un barem temporal dupa care se pot ridica pretentii


Cu privire la un eventual drept de creanta, exista termenul general de prescriptie de 3 ani de la scandenta obligatiei de restituire sau de la realizarea cheltuielii, dupa caz.

In ceea ce priveste proprietatea, ori calitatatea de singur proprietar pe care o are sotul mostenitor, aceasta nu se schimba prin simpla trecere a timpului.
Cum zicea o consultanta foarte faina pe acest forum, proprietatea nu este ca varul de pe pereti, nu se ia de om prin atingerea de perete zi de zi dupa 1, 2, 5, 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire LuizaCiolcan LuizaCiolcan Buna ziua,spuneti-mi ,va rog,daca unul dintre soti a dobandit prin mostenire o proprietate,ce drepturi are celalalt sot? Mentionez ca proprietatatea a fost ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Soția mea are un credit ipotecar contractat înainte de căsătorie. pot fi urmărite și bunurile soțului în caz că se ajunge la executare silită? JuliusC JuliusC Buna seara! Sunt intr-o dilema si am nevoie sa ma ajutati cu niste informatii. Sotia mea are un credit ipotecar, cu un contract semnat inainte de casatorie. ... (vezi toată discuția)