Bună ziua,As dori sa știu dacă copilul primește pensie alimentară el fiind la facultate la zi,și ar dori sa lucreze in weekend la promoții cu contract de colaborare ar avea voie? Va mulțumesc!
Buna ziua.Dupa trei interventii chirurgicale in care am stat in medical 183 de zile si nefiind recuperata total am fost nevoita sa stau in concediu fara plata 12 luni.Anul acesta cand m-am operat din nou nu mai pot beneficia de medical din cauza lunilor de concediu fara plata,avand prea multe,tin sa mentionez ca eu nu lucrez acum,sunt tot in fara plata.Eu sunt pensionata gradul 3 cu drept de munca 4 ore .Ca sa pot beneficia de concediu medical cate luni trebuie sa platesc retroactiv ca sa beneficiez de concediu medical si cum sa procedez si cat m-ar costa lunar.Multumesc
Am inteles ca dupa trei luni de concediu fara plata pierd dreptul de asigurat si din cauza asta nu se plateste medicalul.Este adevarat?
Buna ziua.La sfarsitul lui 2015 inceputul lui 2016 am suferit o interventie chirurgicala la coloana si doua la genunchi timp in care am stat in concediu medical.Dupa aceste interventii nu m-am refacut total si a trebuit sa fac recuperareEu sunt pensionata gradul 3 cu drept de munca 4 ore..A trebuit sa imi iau concediu fara plata
8 luni pentru a ma reface.Anul acesta in August am suferit iar o interventie la genunchi si mi-au dat 21 de zile de medical din spital,eu plecand de la zero zile mdical in ultimele 12 luni.Apoi firma la care lucrez de 7 ani mi-a spus ca nu mai poate sa-mi plateasca medical pentru ca fiind boala obisnuita si pentru ca am fost in fara plata inainte nu se plateste,si ca s-au platit doar zilele date de spital avand alt cod.Este corect,asa se procedeaza? Va multumesc
Bună ziua.Am un copil de 19 ani împliniți anul acesta și a primit pensie alimentara pana în luna august si in luna septembrie nu a mai primit.La începutul lunii octombrie începe facultatea ASE la zi cu taxa și trebuie sa depun niște hârtii pentru a primii pe toată durata facultății pensie alimentara.Problema este ca el lucrează la 6 ore pentru a putea plății taxa de la facultate,și am auzit ca,dacă el lucrează nu va mai primii pensie alimentara pe toată durata facultății. Va rog frumos sa îmi spuneți dacă este adevărat sau nu.Va Mulțumesc.
O alta excepție prevăzută de normele metodologice de aplicare a OUG 1582005 este durata maxima de acordare a concediului ș a indemnizației pentru incapacitatea temporara de munca în cazul unor boli speciale,perioada ce poate ajunge pana la 1 an și 6 luni în condițiile legii.Asta am luat-o de pe Avocatnet.ro și vreau sa știu dacă este adevărat și dacă pot beneficia după trei operații pe coloana,pensionata gradul ||| cu drept de munca 4 ore din 2013.Acum sunt în medical dat de comisie și vreau Sâ știu dacă după cele 183 de zile pot beneficia mai mult de 90 zile peste 183.Pot beneficia așa cum scrie Avocat net.ro? Va multumesc
Bună ziua.Mă numesc Magda și as dori sa știu dacă mai pot beneficia de concediu medical după cele 183 de zile date de comisie eu fiind la a treia operatie de hernie de disc.În 2013 am fost pensionata gradul ||| cu drept de munca 4 ore.Este adevărat ca pot beneficia de medical pana la 1 an și 6 luni de la comisie?Dacă da unde și cu cine trebuie sa vorbesc.Aștept răspuns urgent,va multumesc.
Bună ziua.Mă numesc Magda și as dori sa știu daca,mai pot beneficia de medical după cele 183 de zile date de comisie având a treia operatie de hernie de disc.După a doua operație din 2013 sunt pensionata gradul ||| cu drept de munca 4 ore.Am inteles ca pot beneficia de medical pana la 1 an și 6 luni de la operatie,este corect? Și dacă da unde sa vb și cu cine.Aștept răspuns urgent,va multumesc
Buna ziua.Am 39 de ani si am 10 ani pe cartea de munca si sunt pensionata pe caz de boala gradul 3 si vreau sa stiu cum se calculeaza pensia daca ma incadrez la suma minima de 350 ron sau mai mult.Mi-a fost retrasa cartea de munca de la fortele de munca si am pierdut anii si nu stiu cum sa recuperez ca nu ma gasesc pe calculator„asa spun ei.Va multumesc.