Am primit o decizie de plata CASS pentru o suma de 1400 lei aferenta anului 2013. Eu in 2013 am platit in avans o suma de 200 lei si am contestat decizia. Am primit un raspuns oficial in care se spunea...intradevar suma pe care trebuie sa o achiti este de 1200 lei. Am achitat acei 1200 lei imediat dupa primirea raspunsului. Anul acesta am mai primit o decizie de plata de 3600 lei din care trebuiau scazuti 1400 lei ...si am aflat acuma ca mi-au adaugat 11 lei penalizare pentru ca am platit vechea decizie cu intarziere - AM ASTEPTAT RASPUNSUL LOR LA CONTESTATIE SI MI-AU BAGAT 11 LEI PENALIZARE PENTRU PERIOADA DE ASTEPTARE. Este legal? Nu-i o suma mare dar ma simt furat / inselat de acesti oameni care sunt ca si niste paraziti...traiesc pe spinarea noastra si isi dau legi / mariri de salar din pix...peste noapte...cu o noua lege dupa ce se servesc din banii nostrii astfel...cu penalizari pentru ca ei muncesc incet...raspund la contestatii cu intarziere!
In urma cu cativa ani tatal meu a solicitat un certificat de urbanism pentru o parcela aflata in proprietate. A realizat 2 solicitari si nu a primit nici un raspuns iar a III-a oara cand m-am prezentat eu cu o noua solicitare mi-au spus in bataie de joc ca nu stiu ce se intampla de se tot pierd cererile noastre. Ar trebui sa fac sesizare la politie pentru comportament abuziv? O alta inrebare: De cateva luni am solicitat inca o data un certificat de urbanism pentru aceasta parcela si am primit un raspuns favorabil pentru: Constructie sediu firma. Talal meu a fost sfatuit de proiectant sa modifice certificatul si sa solicite pe langa sediu firma si garaje iar de data aceasta cei de la urbanism ne-au dat raspuns nefavorabil si ne-au spus ca ne-au anulat si vechiul certificat de urbanism deoarece nu am parcelat ca sa lasam drum pentru cei care au parcelele dupa parcela noastra. As putea sa-i dau in judecata sau sa solicit anchetarea pentru comportament abuziv? Tin sa precizez ca noi avem front stradal la parcela iar restul utilitatilor sunt in imediata vecinatate a parcelei.
Platesti amenda ( deoarece sti bine ca ai gresit parcand in acel loc ) si faci o plangere impotriva agentului constattor desii nu poti demonstra...poate vor face si altii ca si tine si dupa ce se aduna la dosar isi vor da seama si sefii lor ca nu este ceva in regula cu subalternul...
Va rog sa ma ajutati cu noua mea dilema/problema. Am citit pe forumuri ca nu trebuie platite taxe pentru sanatate pentru veniturile din strainatate declarate prin formularul 201. Pana recent totul a fost ok...la ultima mea vizita ( 26-08-2013 ) la sediul Taxe si impozite Cugir un angajat dornic sa stranga mai multe taxe la stat mi-a spus ca eu trebuie sa achit si impozitul pentru sanatate de 5.5 % din venit datorita unor legi aparute de anul trecut. Pana recent m-a informat ca nu am nimica de achitat pentru acel venit si acuma si-a dat seama ca am de achitat. As dori lamuriri....