avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate gabi v

Activitate gabi v

va fi o reforma aproximativ la fel ca si cea a pensiilor. un anumit procent din suma care se vireaza catre casa de asigurari de sanatate va fi directionat catre ofirma de asigurari privata[la fel ca si in cazul pensiilor] din acest motiv ai fost abordata de aceea persoana. dar este prematur si ilegal sa faca asa ceva. inca nu ii finalizaata legea, si nu se cunosc firmele care vor fi agreate sa faca acet lucru, dar fiecare incearca sa adune cat mai multe semnaturi pt ca la declansarea campaniei vor fi multi bani in joc
Similar cu sistemul pensiilor, si sistemul de sanatate necesita o reforma astfel incat sa nu mai fie sustinut in totalitate de catre stat. Astazi pensia are o structura bazata pe trei piloni: pensia de stat, pensia privata obligatorie si pensia privata facultativa. Astfel, se va introduce si in domeniul sanatatii o asigurare obligatorie emisa de o societate privata. Legea este inca in dezbatere {statul nu prea vrea sa renunte la bani} dar o va face in curand.
cursul de schimb comunicat de
Banca Naţională a României la data aderării ? care este cursul exact?
la fiecare sfarsit de luna primesc de la anumite firme facturi de discaunt [facturi cu minus] pt luna respectiva. cum se inregistraza in contabilitate?
sc neplatitoare de tva in 2007 a realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 de euro. in 2008 ramane neplatitoare de tva? care este cifra de afaceri in 2008 pt a ramane neplatitoare de tva?
Răspuns la discuția Rectificativala decl. 394 ??!!
pt inceput nu se face declaratie rectificativa, ci se face din nou o declaratie initiala in acelasi program, declaratie care sa contina toate datele(* la declaratia veche faci modificarile)Psi o transmityi din nou MF, abia pe urma daca si aceasta are omisiuni se face declaratie rectificativa dupa ce va aparea programul pt decl rectificative
Răspuns la discuția declaratia 010
daca te referi la declaratia 010 modificata cu plata impozitului pe salarii si a contributiilor trimestriale incepand cu data de 01.01.2007 eu am depus-o in cluj napoca. termenul a fost 31.01.2007 si sa prelungit pana in 15.02.2007. dupa ce cozi au fost cred ca a depus-o intreg judetul
131401 Conducator intreprindere mica patron (girant) in comert, este functie administrativa dar cand sa inregistrat contractul de munca nu a cerut itm o anume pregatire pt aceasta functie , iar persoana in cauza are doar 10 clase,
iar daca am o vanzatoare care are liceul are indexul 1.2 iar daca nu il are are 1?
acesti coeficienti se aplica cu 01.01.2007 conf contr colectiv de munca unic la nivel national
Art. 152. - (1) Persoana impozabila stabilita in Romania, a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 35.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie poate solicita scutirea de taxa, numita in continuare regim special de scutire, pentru operatiunile prevazute la art. 126 alin. (1), cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).

35000 euro=119.000 ron sau 2 miliarde ?
Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2,
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3,
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
Intrebarea mea este- vanzatorii unde se incadreaza? dar conducatorii de societati comerciale?