avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proiect de lege pt. asigurari private de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proiect de lege pt. asigurari private de sanatate

Am fost abordata de cineva care imi propunea sa inchei o preadeziune cu societatea de asigurari pt care aceasta lucra , in vederea asigurari de sanatate private obligatorii]. Spunea ca oricum vor fi obligatorii.
Exista ceva lege care prevede asta sau la care se lucreaza si nu a aparut inca? E posibil sa fie obligatorii
Cel mai recent răspuns: gabi v , utilizator 16:21, 1 Aprilie 2010
Nu este obligatorie.Poate s-a facut confuzie cu pensia privata.Totusi acest fel de asigurare este tot mai cautata, pentru a elimina "atentiile" din sistemul de stat si pentru ca este preferabil tratamentul in clinicile private (nu toate) care au dotari si conditii net superioare celor din reteaua de stat.
multumesc pt raspuns.
Similar cu sistemul pensiilor, si sistemul de sanatate necesita o reforma astfel incat sa nu mai fie sustinut in totalitate de catre stat. Astazi pensia are o structura bazata pe trei piloni: pensia de stat, pensia privata obligatorie si pensia privata facultativa. Astfel, se va introduce si in domeniul sanatatii o asigurare obligatorie emisa de o societate privata. Legea este inca in dezbatere {statul nu prea vrea sa renunte la bani} dar o va face in curand.
Sigur ca necesita o reforma si sistemul de sanatate.
Care lege este in dezbatere?Oferiti-ne mai multe date,sa stim si noi in ce fel este gandita.
Cred ca nu va referiti la coplata,ar fi tragic sa o consideram "reforma".
va fi o reforma aproximativ la fel ca si cea a pensiilor. un anumit procent din suma care se vireaza catre casa de asigurari de sanatate va fi directionat catre ofirma de asigurari privata[la fel ca si in cazul pensiilor] din acest motiv ai fost abordata de aceea persoana. dar este prematur si ilegal sa faca asa ceva. inca nu ii finalizaata legea, si nu se cunosc firmele care vor fi agreate sa faca acet lucru, dar fiecare incearca sa adune cat mai multe semnaturi pt ca la declansarea campaniei vor fi multi bani in joc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile de sanatate private devin obligatorii? ContSters156394 ContSters156394 Au fost implementate schimbari legislative privind contributia obligatorie la casa de asigurari de sanatate, incepand cu 2012? Diverse persoane cauta sa ... (vezi toată discuția)
Ccc, reforma sanatatii mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua Sunt in concediu de ingrijire copil si as vrea sa va intreb daca eu pot sa particip la reforma sanatatii, daca pot sa fac asigurarile respective, ... (vezi toată discuția)
Un somer poate beneficia de asistenta medicala? riana22 riana22 Un somer poate beneficia de asistenta medicala de la stat sau trebuie sa mearga numai la privat contra cost?? (vezi toată discuția)