avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC, reforma sanatatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC, reforma sanatatii

Buna ziua
Sunt in concediu de ingrijire copil si as vrea sa va intreb daca eu pot sa particip la reforma sanatatii, daca pot sa fac asigurarile respective, redirectionarea unei parti din contributia de sanatate in sectorul privat. Multumesc

daca pot face respectivele adeziuni fara sa mi se suspende concediul de ingrijire copil, voiam sa intreb
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea privind reforma sanatatii este in stadiu de proiect la ora actuala si nu cred ca a fost macar pusa in dezbatere publica,deci pana la a se aproba si publica in MOF mai este cale de parcurs.
In acest moment,fiind in ccc,sunteti asigurata la sanatate cu plata asigurarii din bugetul de stat,prin Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, care administreaza si gestioneaza prestatiile sociale acordate de la bugetul de stat.
Nu stiu ce modificari vor interveni,dar nu cred ca atata timp cat in aceasta perioada nu beneficiarul indemnizatiei de crestere copil suporta plata contributiei la sanatate,va putea decide el personal,probabil daca va exista o astfel de directionare, o va face Agentia,in mod cu totul aleatoriu,avand in vedere ca posibil sa existe mai multe case de asigurare.
Atata timp cat inca nu exista legea,cat nu cunoastem cine va asigura sanatatea,caci am dedus ca vor fi cam 10 case de sanatate,cred ca este prematur sa discutam despre adeziuni .
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege pt. asigurari private de sanatate ContSters74711 ContSters74711 Am fost abordata de cineva care imi propunea sa inchei o preadeziune cu societatea de asigurari pt care aceasta lucra , in vederea asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Asigurari facultative de sanatate Floricica55 Floricica55 Buna ziua! e corect sa se incheie acum aceste asiurari de sanatate?un agent al societatii [Editat], incheie deja aasa ceva, nu este ilegal? (vezi toată discuția)
Ajutor in caz de deces al unui parinte marialexia marialexia Acum cateva zile mi-a decedat tatal,am dreptul la un ajutor din partea angajatorului ,tinand cont ca sunt in concediu de ingrijire a copilului .Am fost la ... (vezi toată discuția)