Ma aflu in situatia de a achiziona un bun de la o firma care este in insolventa. A fost numit un administrator judiciar, prin intermediul caruia se va realiza vanzarea.
Vanzatorul este un reprezentant din cadrul acestui administrator judiciar.
Pentru un cumparator, persoana fizica, in general ce riscuri presupune o astfel de tranzactie ?
Eu sunt un cumparator de buna credinta.
Am ales un anunt de pe internet si mi-a placut ce am vazut la vizionare.
Le-am spus sa facem actele. Apoi am observat ca firma care vinde este infiintata acum cateva saptamani in contextul in care constructia era realizata acum cativa ani.
Asa am ajuns sa fac investigatii si am aflat ca firma care a construit este in insolenta.
Interesant este ca atunci cand i-am spus agentului ca firma care a construit este in insolventa acesta mi-a confirmat dar inainte nu mi-a spus nimic.
Oricum pentru mine este o tranzactie suspecta ....
Em am vrut sa achizitionez o propietate si m-am trezit ca firma care vinde este alta fata de cea care a construit. Apoi am vazut si ca firma care a construit este in insolventa.
Ciudat, nu ?
Pe cale legala, o firma in insolventa poate sa vanda bunurile sale catre o alta firma ?
Aici intervine partea ciudata de ce ar mai introduce inca o firma si nu ar vinde direct de pe firma aflata in insolventa ? Doar ca sa mai plateasca de 2 ori impozitul pe vanzare ? :)
In cazul in care exista un contract de propietate unde o persoana cumpara un apartament unde se specifica faptul ca a cumparat "nuda propietate", iar alta persoana ca a cumparat "uzufructul", in cazul in care persoana care detine uzufructul decedeaza, sotia sau copii acestuia pot sa mosteneasca uzufructul ?
Va solicit ajutorul in legatura cu o situatie.
Daca o firma care se afla in insolventa detine un anumit bun (teren , apartament, utilaj) are voie sa-l vanda dupa ce il transfera pe alta firma ?
Adica daca o firma ion srl are o proprietate, o transfera pe o alta firma maria srl iar maria srl vinde bunul.
Cumparatorul poate avea probleme in acest context ?