avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate mirceacomsa

Activitate mirceacomsa

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a achiziona un bun de la o firma care este in insolventa. A fost numit un administrator judiciar, prin intermediul caruia se va realiza vanzarea.
Vanzatorul este un reprezentant din cadrul acestui administrator judiciar.

Pentru un cumparator, persoana fizica, in general ce riscuri presupune o astfel de tranzactie ?
Răspuns la discuția Vanzare bunuri in insolventa
MUltumesc pentru raspunsuri.

Azi le-am spus ca vreau sa merg maine sa incheiem tranzactia, au gasit tot felul de scuze. Probabil nu au toate actele pregatite.

Oricum aiurea este ca agentul imobiliar care promova oferta firmei B nu mi-a spus ca firma A este in insolventa.

Răspuns la discuția Mostenire uzufruct
Dar din punct de vedere legal se specifica undeva acest lucru ?
Eu sunt un cumparator de buna credinta.
Am ales un anunt de pe internet si mi-a placut ce am vazut la vizionare.

Le-am spus sa facem actele. Apoi am observat ca firma care vinde este infiintata acum cateva saptamani in contextul in care constructia era realizata acum cativa ani.

Asa am ajuns sa fac investigatii si am aflat ca firma care a construit este in insolenta.

Interesant este ca atunci cand i-am spus agentului ca firma care a construit este in insolventa acesta mi-a confirmat dar inainte nu mi-a spus nimic.

Oricum pentru mine este o tranzactie suspecta ....
Momentan nu stiu.
Urmeaza sa ma lamureasca.

Em am vrut sa achizitionez o propietate si m-am trezit ca firma care vinde este alta fata de cea care a construit. Apoi am vazut si ca firma care a construit este in insolventa.

Ciudat, nu ?

Pe cale legala, o firma in insolventa poate sa vanda bunurile sale catre o alta firma ?
Aici intervine partea ciudata de ce ar mai introduce inca o firma si nu ar vinde direct de pe firma aflata in insolventa ? Doar ca sa mai plateasca de 2 ori impozitul pe vanzare ? :)
Răspuns la discuția Mostenire uzufruct
Nu se specifica nimic in acest sens.
Buna ziua,

In cazul in care exista un contract de propietate unde o persoana cumpara un apartament unde se specifica faptul ca a cumparat "nuda propietate", iar alta persoana ca a cumparat "uzufructul", in cazul in care persoana care detine uzufructul decedeaza, sotia sau copii acestuia pot sa mosteneasca uzufructul ?

Multumesc.
Buna ziua,

Va solicit ajutorul in legatura cu o situatie.
Daca o firma care se afla in insolventa detine un anumit bun (teren , apartament, utilaj) are voie sa-l vanda dupa ce il transfera pe alta firma ?

Adica daca o firma ion srl are o proprietate, o transfera pe o alta firma maria srl iar maria srl vinde bunul.

Cumparatorul poate avea probleme in acest context ?