Doresc sa stiu care sunt conditiile, suma si perioada de acordare a ajutorului de somaj unui absolvent de liceu 2014 cu BAC-ul promovat;
in cazul in care acesta este admis la facultate, poate sa mai beneficieze de acest ajutor?
Lucrez cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si as dori sa stiu in cazul unei colaborari part time ce tip de contract se poate incheia. La un program de 2 ore/zi -> 10 ore/sapt ce taxe plateste angajatorul?
Ieri seara am luat un mijloc de transport in comun. Nu departe de statia din care am urcat, un grup de controlori a facut semn soferului pentru a-i lua (dintr-un loc nedestinat stationarii mijloacelor de transport in comun). Acestia au trecut la verificarea calatorilor, nelegitimandu-se, verificandu-mi cardul cu aparatul respectiv. Unul din ei mi-a solicitat si prezentarea C.I. pentru a verifica "corectitudinea" datelor. Mentionez ca aveam calatorii pe card, dar nu apucasem sa-l validez. Mi-a inapoiat cardul fara sa spuna ca e ceva in neregula si
am coborat la statia unde trebuia sa ajung, adica la prima. La scurt timp dupa coborare am constatat ca nu imi inapoiase si C.I.
Este legala retinerea C.I. in situatia data?
Cui trebuie sa ma adresez pentru a reintra in posesia C.I.?
Sunt ingrijorata de eventualele sau posibilele utilizari ale datelor cu caracter personal. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?