avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate pref0022

Activitate pref0022

Buna ziua. Doresc să intru în legătură cu un avocat care este specializat in domeniul Asociațiilor de proprietari. Avem o problema cu niste persoane care au montat niste porți acces pe un drum de servitute fara acordul tuturor detinatorilor de cota parte din acel drum. După montarea acestor porți, nu au înlesnit accesul. Va mulțumesc.
Parcare pe drum de servitute?
Buna ziua. Locuiesc la bloc, iar blocul este situat pe o alee care este catalogat că drum de servitute. Face legătura dintre două străzi. Drumul de servitute deservește atât blocuri cât și case. Cei cu casele parchează mașinile în fața porții, deși daca o luam cadastral sunt acei 3 metri liniari de la gard, iar acei 3 metri reprezintă jumătate din drumul de servitute. Fiindcă ceilalti 3 metri liniari revin de la blocuri. In total ar fi 6 metri liniari. Circulația rutieră în zona se desfășoară în principiu pe cei 3 m de la blocuri, deoarece pe ceilalți 3 m sunt parcate mașini.
Întrebare: exista vreun act normativ la care se poate apela pt a se interzice parcarea autoturismelor pe drumul de servitute de către cei care locuiesc la case?
Și ar mai fi și o altă situație și anume: intr-un capăt al acestui drum de servitute, a fost montata o bariera de acces. A fost montata de cei de la casele din zona. Nu au întrebat și pe reprezentanții asociațiilor de proprietari de la blocurile din zona.
Întrebare: exista cumva o bază legală care poate fi invocată în acest sens? Adica montarea unei bariere de acces care practic interzice accesul celor de la blocuri, acces la bariera având doar cei de la case?
Va mulțumesc anticipat.
Ok. Am înțeles. Mulțumesc oricum pt raspuns și sugestii. Cu stima.
Ok. Am înțeles. Mulțumesc oricum pt raspuns și sugestii. Cu stima.
Am înțeles. Va mulțumesc pt răspuns. Am trimis în prima fază o notificare în scris redactată de mine in care am specificat clauzele din contract. Aștept un eventual răspuns sau sa îmi trimită macar restul de mobila. Daca nici așa nu dorește, atunci am să apelez la un avocat in domeniu pt a trimite acea notificare semnata și parafată de către avocat. O rugăminte as avea la utilizatori: îmi puteți recomanda un avocat specializat in acest domeniu? Va mulțumesc. Cu stima.
Buna ziua. Va rog frumos sa mă ajutați într-o problema. Am comandat niste mobila executată la comanda. Am încheiat cu firma respectiva un contract de prestari servicii in care sunt prevăzute niste termene, niste penalizări, etc. Ideea este că, a fost livrata 3/4 din mobila, deoarece restul a fost făcută greșit, urmând a fi refăcută. Ce va întreb? Ce cale legală ar trebui sa urmez pt a primii și restul comenzii și eventualele despăgubiri prevăzute în contract din cauza întârzierii finalizării comezii ? Daca este o persoana dispusa sa mă ajute in acest sens. Va mulțumesc.
Buna ziua. Nu știe nimeni sa răspundă la întrebarea mea?
Buna ziua. Vă rog frumos să aveți amabilitatea să îmi spuneți despre ce plafon este vorba pt depunerea declarației fiscale în ceea ce privește închirierea de locuințe? Din ce am citit până acum reiese că, sunt obligațe acele persoane care au peste 5 locuințe închiriate și depășesc un plafon. Vă mulțumesc.
De citit am citit, numai că, este posibil ca să nu fi înțeles termenii. Îmi cer scuze dacă am greșit punând intrebari. În urma acestui răspuns final, am înțeles. Salariul primit de băiat este cu foarte mult peste valoarea pensiei pe care i-o plătește tatăl. Prin urmare, nu ar mai fi nevoie. Vă mulțumesc din nou pt interesul acordat.
O întrebare aș mai avea: dacă o să urmeze o formă de învățământ superioară (master) și în același timp are un venit considerabil (salariu) tot vă trebui să i se plătească pensia de întreținere ? Vă mulțumesc pt răspunsurile date până acum.