Mi-a fost furat permisul de conducere in Italia,(permis convertit roman/ italian).Am facut toate formalitatile,la politia italiana ,dar nu pot astepta ,50-60 zile pina primesc duplicatul.Ce solutie as putea adopta ,vazind ca ,consulatul nu ma poate ajuta,pe motiv ca permisul nu e romanesc.Daca as pleca in Romania fara permis in posesie ,ce as risca ? Intreb poate cineva cunoaste vreun caz asemanator.!
@hlli inteleg din asta ca o persoana chiar daca este asigurata in tara sau in afara ,trebuie sa plateasca CAS sau CASS (nu stiu care e diferenta intre ele),ca pe ceva in plus,doar pentru venitul din cedarea bunului de folosinta?
In aceeasi situatie ma aflu si eu. Nu ne sunt recunoscute asigurarile italiane sa nu spun cele europene.Citisem undeva ca, CAS-urile europene au obligatia sa recunoasca cardurile intre ele si tot acolo am citit ca "romanii posesori ai cardurilor medicale europene,intr-o tara europeana ,vor fi tratati egal cu cetatenii tarii respective." Altii sa ne recunoasca ,iar noi pe ei nu.Toate raspunsurile ce le-am citit,se bazeaza pe Cod Fiscal,dar nimeni nu da importanta si la Regulamentele Uniunii Europene. Cineva avea dreptate! Trebuie sa ne unim mai multi aflati in aceeasi situatie,cautata o persoana specializata in domeniu si actionat.
Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ron/luna),cu contract inregistrat anual la finante,cu impozit pe venit achitat anual,mi-a venit de plata 4300 ron,(debit si penalizari),reprezentind contributia CASS retroactiv din 2006. Anual la reinnoirea contractului,nimeni nu mi-a zis ca datorez ceva la CASS .Nu am reusit sa conving nici un functionar ca lucrez si sunt asigurat afara cu card medical european,nici chiar aratindu-l,pentru ami anula decizia de impunere din oficiu, toti imi spun ca trebuie sa platesc pentru ca am buletin romanesc.
Va rog este cineva ce-mi poate da un consiliu legal.Daca trebuie platita suma ,sau este un abuz din partea lor.