Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Doresc sa vand un teren pe care l-am dobandit in urma unui act de partaj voluntar.
Ce acte imi sunt necesare pe langa actul de partaj voluntar si cadastrul terenului. Este obligatoriu sa am si actul de proprietate anterior al terenului?
Multumesc anticipat,
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsuri. Am totusi cateva nelamuriri, si daca as face acum cadastru si intabulare, nu as putea face inca un act tot autentic care sa confirme actul initial de partaj, deoarece relatiile s-au deteriorat si nu se doreste. Ceilalti mostenitori pot sa atace acest act de partaj, cerand sa se refaca partajul nefiind intabulate bunurile la momentul intocmirii partajului?Evident daca s-ar reface partajul se doreste o alta distribuire a bunurilor..cam aceasta e miza.
Ma sfatuiti sa fac cadastru si apoi sa refac actul de partaj? In situatia de fata acel act de partaj este valabil? Adica poate reprezenta act de proprietate pentru mostenitori, pentru bunurile care au reiesit din el?Poate fi in vreun fel contestat acel act de partaj, bunurile din el nefiind intabulate, de catre unul din mostenitori?
Buna ziua,
Anul trecut s-a intocmit un act de partaj voluntar la notariat pentru o casa si 2 terenuri. Notarul era ales de una dintre parti. Notarul nu a solicitat cadastru si intabulare pentru niciunul dintre bunuri. Aceste bunuri nu erau intabulate. Ulterior am aflat ca nu se pot instraina terenuri sau case fara cadastru si intabulare. Ce se poate face in aceasta situatie? Este valabil aces act de partaj voluntar in situatia in care au fost instrainate bunuri ce nu aveau cadastru si intabulare?
Multumesc pentru interes,
Multumesc in primul rand pentru promptitudine. Sa vad daca am inteles. Dupa cum spuneam o parte dintre cei ce s-au mutat au semnat aceasta receptie, nu stiu daca s-a facut referire si la starea drumului de acces sau doar a apartamentului. Cealalta parte printre care si eu, nu am avut cunostinta despre aceasta receptie decat dupa ceva timp, si neinsistand nimeni asupra ei a cam ramas nerealizata. Sa inteleg ca cei care au facut aceasta receptie pot oarecum contesta starea in care se afla acest drum de acces, doar daca s-a mentionat starea acestuia initiala a acestuia? La cat timp dupa incheiera contractului de vanzare cumparare si mutarea in apartament se poate efectua aceasta receptie? Daca nu exista aceasta receptie nu se pot contesta eventualele vicii depistate ulterior? Mai este oarecum o problema, trebuia ca in contractul de vanzare cumparare sa se mentioneze ca blocul a fost construit de dezvoltator, (pentru ca multi am cumparat dupa ce se finalizase si nu a fost mentionat acest aspect) pentru a fi oarecum protejati prin legea privind viciile ascunse?
Imi cer scuze ca m-am intins mai mult..
Din pacate nu cunosc acest amanunt., in acest moment. Pot spune ca din ce stiu la anumite apartamente s-a facut o receptie, la unele nu. Dezvoltatorul este aceeasi persoana cu constructorul. In ce fel poate ajuta daca s-a facut aceasta receptie sau nu?
Buna ziua,
Este vorba despre un complex rezidential format din aproximativ 40 de blocuri la marginea Bucurestiului. Problema consta in faptul ca drumul de acces la 8 din aceste blocuri s-a deteriorita vizibil in ultimii 2 ani. Blocurile au fost construite in anul 2010. Majoritatea apartamentelor din aceste blocuri au fost achizitonate prin Prima Casa. Fata de restul complexului doar 2 strazi care deservesc aceste 8 blocuri au fost deteriorate, problema constand in materialul de slaba calitate folosit in aceasta zona, comparativ cu celelalte strazi din complex. Poate fi considerat acest drum ca fiind un viciu, astfel sa incercam sa-l facem pe dezvoltator sa-l refaca. Acest drum este drum de servitute al blocurilor, nu a fost cedat catre Primarie, desi se plateste impozit, intretinerea sa revine locatarilor( mai exact asociatiei de locatari). Asteptam cu interes raspunsul dvs.