Stoica Ioana a scris:
Sotia dumneavoastra nu poate ataca donatia, de vreme ce este obligatoriu consimtamantul ei in vederea perfectarii unui asemenea act , a carei forma este cea autentica , notariala, ad validitatem .
Un asemenea act , insa , poate fi revocat de catre mostenitorii rezervatari ( copiii , parinti ) in caz ca le este nesocotita rezerva protejata de lege , in termen de 3 ani de la deces .
Incheiati un contract de vanzare -cumparare.
Am inteles ca tocmai, daca am deja un copil, acestia nu mai pot ataca donatia. Copilul are 7 ani.
Extrag paragraful de mai jos din raspunsul unui avocat:
"c. Revocarea pentru survenienta de copil
Revocarea pentru nastere de copil opereaza de drept, instanta doar constatand indeplinirea conditiilor in care opereaza revocarea. Aceasta revocare produce efecte de drept, retroactiv de la data incheierii contractului de donatie, astfel ca revocarea produce efecte fata de donatar, succesorii sai precum si fata de tertii dobanditori prin acte intre vii.
Pentru a nu interveni o astfel de revocare, trebuie sa se dovedeasca existenta unui copil in viata al donatorului - la incheierea contractului de donatie donatorul sa declare pe propria raspundere ca are descendeti si acest lucru sa se consemneze in contractul de donatie autentificat la notar. "