daca plingerea penala a fost facuta din oficiu de catre organele de politie ce a instrumentat accidentul, apoi a fost retrasa declarind ca persoana vatamata ca nu se constituie ca parte civila intr-un viitor proces si nu are pretentii... mai poate fii schimbata aceasta?mai poate face ulterior o plingere prealabila in termenul de 60 de zile?mentionez ca nu am facut inca un act de tranzactie
am spus ca fiind o stare de necesitate si de forta majora decizia ce am luat-o in momentul ce am vazut scuarul acela in fata mea considerind ca i-mi este viata pusa in pericol.
mentionez ca rulam pe acel sector de drum cu o viteza de 65-70km/h
buna ziua,
aflindu-ma in timpul serviciului inpreuna cu un coleg pe camionul pe care lucrez, fiind noapte, am considerat ca fiind o stare de necesitate fiindu-mi viata pusa in pericol, evitarea unui scuar de pe mijlocul drumului asfel rasturnindu-ma.Dupa acest incident colegul meu a avut 11 de spitalizare iar pina in momentul de fata avind 22 de zile de ingrijiri medicale.Fiind sub presiunea angajatorului si amenintindu-l cu desfacerea contractului de munca(existind si o proba audio), colegul este fortat sa scoata certificat medico-legal.
intrebare- asupra carei incidente din codul penal ma incadrez cu aceasta fapta?
in mom cind am fost sa-mi ridic permisul si atestatul profesional, inpreuna cu politistul ce a instrumentat cazul am fost inpreuna la spital la colegul ce a suferit vatamari..acolo i sa luat declaratie intrebindu-l totodata daca da curs dosarului.
A declarat ca nu are pretentii cit si neinceperea urmaririi penale motivind faptul ca sintem prieteni cit si colegi de serviciu.
Acum dupa aprox o luna de zile am vazut schimbare de comportament cit si informarea d catre angajator ca prin mijloace banesti il va face pe coleg sa-si schimbe declaratia data anterior..
in urma unui accident de circulatie ocupind functia de cond auto am fost in incapacitate temporara de munca neputind face dovada legala(concediu medical).in momentul de fata nu am fost instiintat in vre-un fel sau cu un document scris luat ca si decizie in comisia de cercetare disclipinara.aceasta comisie urmind in urmatorul timp si cel mai apropiat sa se infaptuiasca.Mentionez ca in tot acest timp am mers la sediul societatii si tinind legatura cu acestia..am incercat sa-i aduc la cunostinta de luarea deciziei si inminarea totodata a cererii de concediu pe anul precedent cit si anul in curs , administratorului..,cerere incepind cu ziua neprezentarii efective la serviciu..implicit de la ziua comiterii accidentului de circulatie.Acesta a refuzat categoric aceasta cerere a mea invocindu-mi consecintele desfacerii contractului de munca.
Intrebare..este legal aceasta decizie de concediere??
daca dupa 11 zile de spitalizare in cazul unui accident de circ persoana ce ma insotea in masina a suferit vatamari corporale declarad initial neinceperea urmarii penale..se poate schimba aceasta declaratie???in cit timp o poate face??ce urmari poate avea asupra mea ca sofer?